Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγωνιστική εκπαίδευση

Το θέμα του επερχόμενου νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ ενδιαφέρει και κινητοποιεί την ελληνική νεολαία. Το δείχνει η μαζική και δυναμική συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια και στις άλλες φιλειρηνικές εκδηλώσεις που γίνονται σ' όλη τη χώρα.

Η κοσμοσυρροή, όμως, που παρατηρήθηκε στην προχτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η «Πανσπουδαστική» στα ΤΕΙ της Λάρισας - η Λιάνα Κανέλλη μίλησε σ' ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο - δείχνει και κάτι παραπάνω. Οτι η σπουδάζουσα νεολαία δεν αρκείται απλώς στην καταδίκη ενός άδικου πολέμου, αλλά αναζητεί τις πραγματικές αιτίες του, τους βασικούς ενόχους και το σύνολο των επιπτώσεών του. Κι είναι αυτή η αναζήτηση μια αποτελεσματική εκπαίδευση της νεολαίας, στο «μάθημα» της ειρήνης και της αγωνιστικής ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο μαζικές ήταν και οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν στη Λάρισα και στο Βόλο, οι Ενώσεις Γυναικών, όπου, με τη συμμετοχή της Λιάνας Κανέλλη, ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκε και το θέμα του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ