Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ... ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...

ΜΕΤΡΑ ΜΕΡΕΣ...: «Επίθεση στο Ιράκ μέσα σε 10 ημέρες και πολεμικές επιχειρήσεις που θα διαρκέσουν άλλο ένα δεκαήμερο προέβλεψε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ενώ ανακοίνωσε ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους αν δυσκολέψει η οικονομική κατάσταση» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

...ΚΑΙ «ΑΝΤΕΧΕΙ»: «Την "αντοχή στον πόλεμο" διαπίστωσε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Κ. Σημίτης τόνισε ότι δε χρειάζονται έκτακτα μέτρα. Για κάθε ενδεχόμενο και για να δημιουργηθεί μια ομπρέλα ασφαλείας για την ελληνική οικονομία, ο Ν. Χριστοδουλάκης εξήγγειλε δέσμη 7 αποφάσεων, που, κατά την κυβέρνηση, θα δημιουργήσουν ροή χρήματος στην αγορά, θα ενισχύσουν την απασχόληση και θα αντιμετωπίσουν την ακρίβεια» (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: «Ξανά και ξανά ολόκληρος ο επενδυτικός κόσμος ελπίζει και ενθουσιάζεται από την ειρηνική προοπτική ή ένα σύντομο πόλεμο με νικηφόρα έκβαση των Αμερικανών. Το αισιόδοξο σενάριο, που μεταδόθηκε από το CΝΝ αργά προχθές το βράδυ, σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι - κλειδιά του Ιράκ διαπραγματεύονται μυστικά την ειρηνική παράδοσή τους, πυροδότησε κλίμα αγοραστικής ευφορίας. Το ράλι των μετοχών, που ξεκίνησε δειλά αργά προχθές το βράδυ στη Γουόλ Στριτ, πήρε χθες ορμή χειμάρρου και μεταδόθηκε και στην Ευρώπη («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΣ...: «Οι Αμερικανοί επιχειρούν με συνοπτικές διαδικασίες να θέσουν υπό τον πλήρη αεροπορικό έλεγχό τους όλες τις πτήσεις στη Μεσόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων, λίγο πριν από τη σχεδιαζόμενη επίθεσή τους στο Ιράκ. Για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας - που φαίνεται ότι κλιμακώνονται σταδιακά - οι ΗΠΑ έχουν επιδώσει από τις 5 Φεβρουαρίου 2003 σε 17 χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, γενικόλογη προειδοποιητική ανακοίνωση (warning) για τις πτήσεις στη Μεσόγειο» (Κώστας Ντελέζος - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ