Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Τη Δευτέρα η δίκη των 7 φιλειρηνιστών

Ευθεία πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού προκαλεί η δίωξη εφτά αγωνιστών του αντιπολεμικού - φιλειρηνικού κινήματος, που δικάζονται τη Δευτέρα 17 Μάρτη στο δικαστήριο της Πάτρας για την αντιιμπεριαλιστική τους δράση, τη στιγμή που τα γεράκια του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε γενικευμένη σύρραξη κατά του Ιράκ.

Οι εφτά αγωνιστές παραπέμπονται στο δικαστήριο με την κατηγορία της «διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς κατά συναυτουργία σε ξένη ιδιοκτησία», επειδή πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, για να φύγει η βάση του Αράξου και τα πυρηνικά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εφτά αγωνιστές σύρονται στο δικαστήριο αυτεπάγγελτα, καθώς ο διοικητής του Αράξου δε θέλησε να προχωρήσει σε καμία δίωξη των φιλειρηνιστών.

Η Επιτροπή Ειρήνης, το ΠΑΜΕ, η Κίνηση για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Λαϊκών Ελευθεριών καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, την ημέρα της δίκης στις 9 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς τα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Λαϊκών Ελευθεριών αφού καταγγέλλει τις διώξεις των εφτά αγωνιστών και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους, επισημαίνει: «Παραπέμπονται να δικαστούν γιατί πήραν μέρος στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Τότε, όπως και τώρα η κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ το έδαφος της χώρας μας για να πραγματοποιούν το δολοφονικό τους έργο» για να συμπληρώσει: «Είναι πρόκληση τις μέρες που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν το Ιράκ, στη χώρα μας να δικάζονται αυτοί που υπερασπίζονται την ειρήνη. Η κυβέρνηση μετά τη νομοθετική θωράκιση του συστήματος προχωράει σε σωρεία διώξεων και ενεργοποιεί μηχανισμούς καταστολής σε όποιον διαφωνεί και διαμαρτύρεται για την πολιτική της. Προχτές σύρθηκαν στα δικαστήρια 77 μαθητές στη Θεσσαλονίκη, αφισοκολλητές στην Πάτρα, εργαζόμενοι στην Αθήνα κ.ά.». Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «χρέος κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου ανθρώπου είναι η υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ