Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Προβοκάτορες

Ηταν πραγματικά σοφή για το σύστημά τους η απόφαση της μη τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσης της δίκης. Αν ο λαός άκουγε με τα αυτιά του και αν έβλεπε με τα μάτια του τι γίνεται σε αυτό το δικαστήριο, θα είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσει τι σημαίνει ότι «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο».

***

Ακούστηκε πάλι, χτες, ο Κουφοντίνας, σε αυτό το ιδιότυπο αλισβερίσι με το κράτος (γιατί περί αυτού πρόκειται), να ισχυρίζεται στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι αυτός και οι όμοιοί του είναι «λαϊκοί αγωνιστές» (!) και, για να το αποδείξει κιόλας, πρόσθεσε ότι «η "17Ν" επέφερε ισχυρά πλήγματα» (!) στο σύστημα και ως εκ τούτου είναι «επαναστατική Αριστερά»...

Εν πρώτοις είναι εμφανές ότι ακόμα και τώρα (πολύ περισσότερο τώρα) οι κουμπουροφόροι με τα 45άρια, που κάθε τους εκπυρσοκρότηση συνιστούσε ένα ακόμα χαλκά ανελευθερίας για το λαό και ένα ακόμα «γιες» στην επέκταση της αστικής καταστολής, προσπαθούν να κηλιδώσουν και την ηθική και την πρακτική και την ιστορία του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας. Οι κουκουλοφόροι με τις περίεργες διασυνδέσεις (για τις οποίες κανείς δε μιλάει 9 μήνες τώρα) συνεχίζουν στο δικαστήριο αυτό που άρχισαν πριν 27 χρόνια: Επιχειρούν μέσα από το ρόλο τους να συκοφαντήσουν την επανάσταση σαν «έγκλημα»!

***

Ταυτόχρονα, όμως, αποδεικνύονται και κατάφωρα γελοίοι. Την ώρα που αποτελούν το «παρακλάδι» του κράτους για την εγκατάσταση της CIA και της Σκότλαντ Γιαρντ στην Ελλάδα, αυτοί καμώνονται τους «αγωνιστές» που επέφεραν «ισχυρά πλήγματα» (!) στο σύστημα.

Και πράγματι! Το τελευταίο «ισχυρό πλήγμα» που επέφεραν είναι η νομιμοποίηση - μετά τη χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου - και του «τρομονόμου»! (σ.σ.: Οπως είπαμε «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο», και το «πρόσωπο» εδώ δεν είναι άλλο από το αστικό κράτος).

Για τέτοιους ...«αγωνιστές» μιλάμε, λοιπόν. «Αγωνιστές» στην υπηρεσία εκείνου που υποτίθεται ότι «πολεμούν».

Αλλά για κάτι τέτοιους «αγωνιστές» υπήρχε και θα υπάρχει πάντα μια λέξη που αποδίδει με ακρίβεια το ρόλο τους: Προβοκάτορες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ