Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Μέρα παγκινητοποίησης η 21η Μάρτη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μάρτη, η οποία έχει πάρει πλέον παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Αυτό, καθώς δεν είναι μόνον ο μεγάλος αριθμός Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικάτων, που έχουν αποφασίσει απεργία και καλούν σε συμμετοχή προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την επιτυχία της. Την ίδια μέρα, «λουκέτο» θα βάλουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες σε όλη τη χώρα μετά και από την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ, τα τρακτέρ και οι αγρότες όλης της Θεσσαλίας μαζί με τους εργαζόμενους θα βρίσκονται στο πόδι και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Λάρισα. Από χτες, το μέτωπο διευρύνθηκε και με την κινητοποίηση που αποφασίστηκε από τους αγρότες, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, νέους όλης της Αιτωλοακαρνανίας και το συλλαλητήριο που θα γίνει στο Αγρίνιο.

Κάλεσμα να κατέβουν όλοι στο δρόμο εκείνη τη μέρα έχει απευθύνει και η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ώστε να μετατραπεί η απεργία σε παγκινητοποίηση όλων των λαϊκών στρωμάτων. Για να εναντιωθούν με παλλαϊκή δράση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, που την ίδια μέρα θα μπουν σε αμφισβήτηση στη διάρκεια της Εαρινής Συνόδου Κορυφής που θα γίνεται ταυτόχρονα στις Βρυξέλλες.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), ενώ η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Πειραιά θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Στον κατάλογο με τις αποφάσεις για 24ωρη απεργία, που καθημερινά μεγαλώνει, χτες προστέθηκαν και τα Εργατικά Κέντρα Τρικάλων, Αλμυρού και Φαρσάλων.

Ηδη, αποφάσεις για 24ωρη πανεργατική απεργία έχουν πάρει και καλούν σε συμμετοχή τους εργαζόμενους οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Χάρτου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Φαρμάκου, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Λογιστών, Εμφιαλωμένων Ποτών, Εργαζομένων στις Περιφέρειες. Καθώς και τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Νάουσας, Σάμου, Μυτιλήνης, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Φωκίδας, Χανίων, Λασηθίου, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Πύργου, Αρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Ακόμα, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, έχουν καλέσει: Το Συντονιστικό Σωματείων ΟΤΑ, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ