Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ολοι στην απεργία

24ωρη απεργία για τις 21 του Μάρτη κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, εκτός από το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Μέχρι χτες είχαν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία στις 21 του Μάρτη τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φαρσάλων και Αλμυρού, ενώ χτες το βράδυ συνεδρίαζε μ' αυτό το θέμα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας.

Θλιβερή εξαίρεση από τον κανόνα του αγωνιστικού ξεσηκωμού κατά του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου εναντίον του Ιράκ και κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποτελεί, για μια ακόμα φορά, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το οποίο παραμένει δέσμιο της αντεργατικής-φιλοκυβερνητικής τακτικής των συνδικαλιστών που το διαφεντεύουν. Η «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» κεντροαριστερή πλειοψηφία αυτού του ιστορικού Εργατικού Κέντρου αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της από τα άλλα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, κηρύσσοντας μόνον 4ωρη στάση εργασίας!

Η απόφαση αυτή, που έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων του Βόλου, προκαλεί πολλές αντιδράσεις. Βεβαίως, η εργατική τάξη της περιοχής θα κάνει το χρέος της, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία κι είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά σωματεία προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Οπως, π.χ., το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών και Διαδημοτικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συνδέσμων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, η Γενική Συνέλευση των μελών του οποίου πήρε, ομόφωνα, απόφαση για 24ωρη απεργία στις 21 του Μάρτη, για συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί, στο Δημαρχείο Βόλου, και για μετάβαση από εκεί, με πούλμαν, στο πανθεσσαλικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά του πολέμου και της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα πραγματοποιηθεί, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Πυρετός προετοιμασίας

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η προετοιμασία της απεργίας και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πρωτοπορεί στον αγώνα για την ενημέρωση των εργαζομένων και μέχρι χτες ο πρόεδρος, Τ. Τσιόγκας, και τα άλλα μέλη της είχαν επισκεφτεί πάνω από 100 εργοστάσια κι άλλες επιχειρήσεις του νομού. «Τα δυνατά τους» για την καλή προετοιμασία και την επιτυχία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης βάζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, «οργώνοντας» τους χώρους δουλιάς, αλλά και τις συνοικίες των πόλεων και καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία και στο πανθεσσαλικό παλλαϊκό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ