Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ HADEP
«Επικίνδυνη κλιμάκωση των αντιδημοκρατικών μέτρων»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

«To KKE καταγγέλλει την απαράδεκτη πράξη απαγόρευσης της δράσης του γνωστού στους λαούς της Ευρώπης για τους αγώνες του και την επιρροή του στους εργαζόμενους της Τουρκίας κόμματος HADEP. Μακροχρόνιοι δεσμοί αλληλεγγύης συνδέουν το ΚΚΕ με τους αγωνιστές του HADEP, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του κουρδικού λαού.

Οι τουρκικές αρχές, μετά την πρόσφατη βάναυση επίθεση ενάντια σε φιλειρηνιστές διαδηλωτές, προχώρησαν σε μια νέα επικίνδυνη κλιμάκωση των αντιδημοκρατικών και αυταρχικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φιλειρηνικό μαζικό κίνημα και να φέρουν πιο κοντά τη χώρα στην ακόμα πιο άμεση εμπλοκή στον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ.

Η ενέργεια αυτή, όπως και η απειλούμενη απαγόρευση της δράσης και του συνασπισμού DEHAP, στον οποίο συμμετέχει και το Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (ΕΜΕΠ), όπως και ο γνωστός αγωνιστής Ακίν Μπιρντάλ, καταρρίπτουν τους πανηγυρισμούς των ευρωλάγνων περί δήθεν δημοκρατικών εξελίξεων στην Τουρκία.

Αποδείχνουν για άλλη μια φορά ότι πόλεμος στο Ιράκ σημαίνει και πόλεμος στις ελευθερίες των λαών. Οι εργαζόμενοι της Τουρκίας και ιδιαίτερα ο αγώνας του κουρδικού λαού και οι πρωτοπόρες δυνάμεις βρίσκονται πάλι μπροστά στον κίνδυνο των διώξεων, της τρομοκράτησης, των "λευκών κελιών", ακόμα και της φυσικής εξόντωσης.

Το ΚΚΕ απαιτεί να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια των αρχών της Τουρκίας. Το λαϊκό κίνημα της χώρας μας δε θα ανεχθεί την κλιμάκωση των διώξεων ενάντια σε δυνάμεις με τις οποίες έχουν συναντηθεί σε κοινούς αγώνες όπως το Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΠ).

Καλούμε τους εργαζομένους, σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές όπου μια νέα γενοκτονία απειλεί τον κουρδικό λαό, να δυναμώσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη και να μπουν ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ