Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σε θέση μάχης το λιμάνι

Θέση μάχης έχει πάρει ο εργαζόμενος λαός του Πειραιά, καθώς ο ένας κλάδος μετά τον άλλον, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό προσκλητήριο του ΠΑΜΕ, κηρύσσουν για τις 21 Μάρτη απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού.

Μέχρι στιγμής, σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει όλα τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Λογιστών, Ιδιωτικών Κλινικών, Σαπουνοποιίας και Συντηρητών Βιομηχανίας. Ακόμα, το Σωματείο των Εργαζομένων στην καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» και το Σωματείο των Εργαζομένων στο Δήμο Κερατσινίου.

Σε ό,τι αφορά στους ναυτεργάτες, στις 19 Μάρτη, θα γίνει γενική συνέλευση των μηχανικών, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν την πρόταση της αγωνιστικής διοίκησης της Ενωσής τους, ΠΕΜΕΝ, για απεργία.

Ωστόσο, χτες η ΠΝΟ, με ευθύνη της εργοδοτικής και κυβερνητικής πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ στην Εκτελεστική Επιτροπή, αποφάσισε να ακολουθήσει τη γραμμή ...της ΓΣΕΕ για 4ωρη στάση εργασίας (12-4), απορρίπτοντας τις προτάσεις της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για 24ωρες απεργίες στις 21 Μάρτη και την πρώτη μέρα του πολέμου, με διεκδικητικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ναυτεργατικές ανάγκες και για μέτρα προστασίας της ζωής των ναυτεργατών που ταξιδεύουν σε εμπόλεμες ζώνες

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο αγωνιστικά ναυτεργατικά σωματεία, χαρακτηρίζουν ως κοροϊδία την απόφαση της ΠΝΟ, επειδή ακριβώς αυτές τις ώρες δεν υπάρχει προγραμματισμένος απόπλους πλοίων. Σημειώνουν, ακόμα, ότι οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας: «Επιβεβαίωσαν ότι ο ρόλος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών και μπροστά σε αυτό αδιαφορούν ακόμα και για τη ζωή των ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ