Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Αύριο η περικύκλωση της Σούδας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την οργάνωση του Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου στα Χανιά, αύριο, Κυριακή 16 Μάρτη, για την περικύκλωση της βάσης της Σούδας και το συμβολικό αποκλεισμό της. Την κινητοποίηση έχουν καλέσει φορείς των Χανίων, οι επιτροπές και των τεσσάρων νομών της Κρήτης της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», οι Επιτροπές Ειρήνης και το ΠΑΜΕ.

Την Κυριακή το πρωί, από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, οι φορείς με πούλμαν που έχουν κλείσει αλλά και αυτοκίνητα, θα ενωθούν σε ένα αντιπολεμικό κομβόι που θα καταλήξει στα Χανιά στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί. Από εκεί θα ξεκινήσουν όλοι μαζί, προς την ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, όπου και θα διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο και για το δικαίωμα των λαών να ζουν ελεύθερα στη χώρα τους.

Ειδικότερα, προγραμματίζεται: Αναχώρηση από το Ηράκλειο ώρα 8.30 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου. Στις 9.00 πμ θα συναντηθούν το Ηρακλειώτικο κομβόι με το αντίστοιχο του Λασιθίου πάνω στον εθνικό δρόμο στο ύψος του Γιόφυρου. Στις 10 πμ το κομβόι από τους δύο νομούς (Ηρακλείου και Λασιθίου) θα συναντηθεί με το Ρεθυμνιώτικο κομβόι αφού προηγηθεί μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Ρεθύμνου. Στις 11 το κομβόι απ' όλους τους νομούς θα πραγματοποιήσει πορεία στους δρόμους των Χανίων πριν καταλήξει στην κεντρική αγορά όπου γίνεται η συγκέντρωση των διαδηλωτών. Αμέσως μετά οι διαδηλωτές θα πορευτούν προς τη Σούδα όπου θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις και περικύκλωση της αμερικάνικης βάσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ