Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που προετοιμάζεται ενάντια στο λαό του Ιράκ, είναι μια σκληρή πραγματικότητα που μόνο με αγώνες αντιμετωπίζεται. Είναι μια διαπίστωση και μια διάθεση που εκφράστηκε πολλές φορές χτες από τους εργαζόμενους των Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια περιοδείας του Δήμου Κουμπούρη, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε αρκετά τμήματα των εγκαταστάσεων. Η ανάγκη για κινητοποιήσεις και δράση ενάντια στον πόλεμο, αλλά και για να διαφυλάξουν δικαιώματα και κατακτήσεις που κινδυνεύουν, επισημάνθηκε από πολλούς εργαζόμενους με αρκετά σχόλια για την τακτική που ακολουθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

«Οι εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας, θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες για την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, γι' αυτό πρέπει να αφυπνιστούμε και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και τα δικαιώματά μας με κινητοποιήσεις και αγώνες», σημείωσε μιλώντας σε εργαζόμενους ο Δ. Κουμπούρης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 21 Μάρτη αλλά και στις υπόλοιπες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που θα προηγηθούν.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στο Ιράκ τόνισε, ότι οι επιπτώσεις που θα έχει για τους εργαζόμενους θα είναι οι περικοπές δαπανών από τον προϋπολογισμό και περιορισμός δικαιωμάτων, ενώ ήδη βιώνουμε τις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια με τη δικαιολογία του πολέμου. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, οι ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο των Βρυξελλών στις 21 Μάρτη έχουν κατεύθυνση να πάρουν ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα. Γι' αυτό, απέναντι σε όλα αυτά, όπως σημείωσε, πρέπει να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο πάλης για να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ