Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Πρώτης προτεραιότητας η πάλη κατά του πολέμου

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και του επιτετραμμένου του Ιράκ στην Αθήνα, Φαρούκ Ελ Φιτιάν, μετά τη χτεσινή συνάντησή τους στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, και ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ, με τον επιτετραμμένο του Ιράκ
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, και ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ, με τον επιτετραμμένο του Ιράκ
Στην ανάγκη «συνέχισης του αγώνα του λαϊκού αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος», ει δυνατόν για να αποτραπεί ο πόλεμος κατά του Ιράκ, στάθηκαν τόσο η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όσο και ο Ιρακινός επιτετραμμένος στην Αθήνα, Φαρούκ Ελ Φιτιάν, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους χτες το μεσημέρι στον Περισσό.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συγκεκριμένα τόνισε: «Από την πλευρά μας, για άλλη μια φορά διαβεβαιώσαμε ότι για το ΚΚΕ η πάλη κατά του πολέμου - ο οποίος σήμερα διεξάγεται κατά του Ιράκ, αύριο μπορεί να είναι κατά μιας άλλης χώρας, αραβικής ή όχι - είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα. Εμείς δε δεχόμαστε κανένα από τα επιχειρήματα και τα προσχήματα που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ως αιτία του πολέμου, γιατί η πραγματική αιτία του πολέμου είναι τα πετρέλαια της περιοχής και η διεκδίκηση της ηγεμονίας.

Δεν εφησυχάζουμε με τις αντιστάσεις που δείχνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Μακάρι αυτές οι αντιστάσεις να οδηγήσουν στη ματαίωση του πολέμου. Ομως, δεν εφησυχάζουμε όσο στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο δεν υπάρχει ένα ρωμαλέο, καλά οργανωμένο, αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που να παλεύει εναντίον της "νέας τάξης πραγμάτων", και εναντίον των στρατιωτικών, πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών που αυτή συνεπάγεται.

Ο πόλεμος είναι "νύχι-κρέας" με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται και την πολιτική καταλήστευσης λαών και χωρών. Επομένως για μας είναι καθαρός ο αγώνας. Παλεύουμε και για τις κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας, και στις 21 του Μάρτη, για να υπάρξει η σιωπή της απεργίας και η βουή των εργαζομένων στους δρόμους».

Ο επιτετραμμένος του Ιράκ στην Αθήνα, Φαρούκ Ελ Φιτιάν, δήλωσε από τη δική του πλευρά: «Προσπαθώ, ειλικρινά, πάντα να ενημερώνω τα ελληνικά κόμματα, όπως σήμερα εδώ προσπάθησα να ενημερώσω το ΚΚΕ, για τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση του Ιράκ, για τη συνεργασία μας με τον ΟΗΕ, τη συνεργασία μας με τους επιθεωρητές, που συνεχίζονται, ώστε να αποτρέψουμε τον πόλεμο. Κάνουμε κάθε προσπάθεια για να σταματήσουμε τον πόλεμο. Γι' αυτό πρέπει να έχουμε συνεργασία με όλα τα κινήματα και τα κόμματα, που έχουν ειλικρινή πρόθεση να βοηθήσουν ώστε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Που έκαναν, δηλαδή, προσπάθεια. Δεν ξεχνάμε, ότι στις 15 του Φλεβάρη υπήρξε μια τεράστια προσπάθεια από τα κινήματα και τα κόμματα σε όλον τον κόσμο, όταν εκατομμύρια ανθρώπων είπαν "όχι" στον πόλεμο και "ναι" στην ειρήνη. Με αυτό το σύνθημα κι εγώ προσπαθώ, ως αντιπρόσωπος της κυβέρνησης του Ιράκ και ως Ιρακινός πατριώτης, να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να μη γίνει αυτός ο πόλεμος, που θα είναι καταστροφικός όχι μόνο για το Ιράκ, αλλά και ολόκληρη την περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ