Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κλείνει ο Δήμος την πρώτη μέρα του πολέμου

Το κλείσιμο του Δήμου Νίκαιας με την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, αποφάσισε προχτές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στη διάρκεια της συνεδρίασής του. Παράλληλα, προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο καλεί όλους τους φορείς της πόλης, τις παραγωγικές, πολιτιστικές, αθλητικές, αντιστασιακές οργανώσεις, την ΕΕΔΥΕ, την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους φορείς να αναστείλουν κάθε δραστηριότητα με την έναρξη του πολέμου.

Ταυτόχρονα, προτείνει στους όμορους δήμους, στην ΤΕΔΚΝΑ και στην ΚΕΔΚΕ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και την ίδια μέρα της κινητοποίησης να γίνει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Το ψήφισμα θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων εντός και εκτός Βουλής και στις πρεσβείες των εμπλεκόμενων κρατών.

«Η ανθρωπότητα ολόκληρη, αναφέρει το ψήφισμα, βρίσκεται μπροστά σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του ΙΡΑΚ, που έχει στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων, την παγκόσμια κυριαρχία της νέας τάξης, την υποδούλωση και κατοχή χωρών και λαών που δεν υποτάσσονται στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η επίκληση των υποτιθέμενων κινδύνων για την ανθρωπότητα και η αναφορά στην πιθανή νομιμότητα αποτελούν προσχήματα και στοιχεία της βρώμικης προπαγάνδας, που εξαπολύουν οι ιμπεριαλιστές, για να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα. Η μεγαλύτερη απειλή για τους λαούς για το ειρηνικό μέλλον της ανθρωπότητας είναι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που επιχειρούν να υποτάξουν ακόμα και με πόλεμο τους λαούς και ταυτόχρονα να αγωνίζονται για το μερίδιο των αγορών που θα αποσπάσουν. Αυτά καταργούν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ανατρέπουν τις καταστατικές αρχές του ΟΗΕ και θέλουν να επιβάλουν το «δίκιο» του τρόμου και του ισχυρού».

Διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, επισημαίνεται στο ψήφισμα, επέβαλαν νέα κατοχή. Ευλογούν τη σφαγή των Παλαιστινίων. Απειλούν τη Βόρεια Κορέα. Για όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση έχει τις ευθύνες της. Η βάση της Σούδας δουλεύει πυρετωδώς. Αναζητεί αιτιολογία και απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να νομιμοποιηθεί η σφαγή του ιρακινού λαού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας ζητά να μην εμπλακεί η χώρα και να μη δοθούν διευκολύνσεις στις ΗΠΑ για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η ανθρωπότητα ξεσηκώνεται.

«Ο ελληνικός λαός, καταλήγει το ψήφισμα, να βγει στους δρόμους όπως έκανε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τη νέα σφαγή. Κάτω ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών. Να σταματήσουν τώρα οι διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και να επιστρέψουν οι ελληνικές φρεγάτες από τον Περσικό. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Οχι στον πόλεμο με ή χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ