Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η επιχείρηση «κρατική τρομοκρατία» δε θα περάσει

Νέα κρούσματα τρομοκράτησης και αυταρχισμού σε βάρος κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μέρα με την ημέρα γίνεται αντιληπτό πλέον ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα ή τυχαία γεγονότα. Χτες ήταν ο γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ Π. Σαββίδης, τις προηγούμενες μέρες 5 νέοι στην περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Αύριο ποιοι και πού; Φαίνεται ότι η επιχείρηση «κρατική τρομοκρατία» επεκτείνεται και αυτό αναδεικνύει την ανάγκη αφύπνισης και ενεργοποίησης του λαϊκού κινήματος.

Στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, μέσα στο τρίμηνο που πέρασε, εκδηλώθηκαν τουλάχιστον 5 τέτοια κρούσματα. Αστυνομικά όργανα έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση τρομοκράτησης της νεολαίας, τόσο μελών της ΚΝΕ όσο και άλλων με σαφή προοδευτικό και αριστερό προσανατολισμό. Η τακτική, αν και φαινομενικά περιορίζεται στην «εξακρίβωση στοιχείων», συχνά συνοδεύεται από συμπεριφορά που δηλώνει ξεκάθαρα ότι δε... χτυπάνε στα τυφλά. Ειρωνείες, σχόλια για την πολιτική ένταξη των προσαγομένων, μεταφορά καμία φορά και με χειροπέδες, για να ολοκληρωθεί το σκηνικό εκφοβισμού.

Τα γεγονότα αυτά, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ και προειδοποιεί ότι δε θα περάσει η επιχείρηση «κρατική τρομοκρατία». Τις επόμενες μέρες, στελέχη της οργάνωσης θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ σημειώνει πως το φαινόμενο αυτό πρέπει να το δούμε υπό το φως του νόμου της διαλεκτικής που περιγράφει και ερμηνεύει μια σειρά από γεγονότα της φύσης, αλλά και της κοινωνικής ζωής και αναφέρει: «Οταν η εμφάνιση ενός φαινομένου ξεπεράσει μια κρίσιμη ποσότητα μετατρέπεται σε μια νέα ποιότητα».

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καταγγέλλει πως η αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης των κομμουνιστών και των άλλων λαϊκών αγωνιστών από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της αποτελούν συνέχεια της έντασης του αυταρχισμού, της εφαρμογής του «τρομονόμου» στην πράξη.

Και καλεί κάθε δημοκράτη, κάθε εργαζόμενο, τους νέους και τις νέες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. «Λίγο πριν την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, τη στιγμή που η λαϊκή δυσαρέσκεια φουντώνει, έχουμε κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας ενάντια σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ.

Κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη. Να είμαστε όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην καταστρατήγηση των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας δεν κάνουν πίσω. Δεν πτοούνται με απειλές και αυθαιρεσίες. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε αυταρχισμό από όπου κι αν προέρχεται», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ