Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι οικο-εκδρομές του «2004»

Στο υπόλοιπο πράσινο που θα απομείνει μέχρι το 2004 από την περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλέσουν τα Ολυμπιακά έργα, η «Αθήνα 2004» σχεδιάζει να διοργανώσει... οικο-εκδρομές, κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Στις εκδρομές που θα γίνουν από 15 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου 2004, θα συμμετέχουν όσοι έρθουν στη χώρα μας για τους αγώνες, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «περιβαλλοντικής ενημέρωσης και αναψυχής» που διοργανώνουν η «Αθήνα 2004» και η «Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία για τη Φύση».

Βέβαια, επειδή στην Αττική οι λιγοστοί έτσι κι αλλιώς χώροι πρασίνου καταστρέφονται ο ένας μετά τον άλλο και εξαιτίας των Αγώνων, η «Αθήνα 2004» θα... εκδράμει με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, κατά κύριο λόγο, εκτός Λεκανοπεδίου. Οι εκδρομές θα γίνουν, εκτός από το Βοτανικό Κήπο, τη λίμνη Βουλιαγμένης και τους Εθνικούς Δρυμούς Πάρνηθας και Σουνίου (σ.σ. ό,τι έχει απομείνει ελέω Ολυμπιακού Χωριού και καταπατητών) στην Εύβοια, στο Μαίναλο, στη Στυμφαλία και το φαράγγι του Βουραϊκού.

Και πού να τους πάνε αφού το Φαληρικό Δέλτα δε θα υπάρχει, το περίφημο Μητροπολιτικό Πάρκο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού θα έχει μετατραπεί σε τσιμέντο, ο υδροβιότοπος του Σχοινιά θα παράγει υπερκέρδη για τους επιχειρηματίες που θα τον διαχειρίζονται και στο κτήμα Ομορφοκλησιάς θα έχει φυτρώσει ένα γήπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ