Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πυρήνες αντιιμπεριαλιστικής αντίστασης

Motion Team

Το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στρέφει το βλέμμα του στους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό και ιδιαίτερα στο λαό της Κούβας, για τα επιτεύγματα και τον αγώνα του οποίου θα μιλήσει αύριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις του γίνονται πυρήνες προετοιμασίας για τη 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ και τις παλλαϊκές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σε δυο βδομάδες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

- Ολοκληρώνεται σήμερα, το διήμερο της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ Πειραιά στους χώρους του ιδρύματος, με συζήτηση στη 1 το μεσημέρι, στο αίθριο, για την ανάγκη Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

- Δεύτερη μέρα σήμερα, για το τριήμερο των Τομεακών Οργανώσεων ΣΔΟ - ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ - ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ ΑΘήνας, στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΙ. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στον Πευκώνα, συζήτηση με θέμα «Μπορεί να εξαλειφθεί η ανεργία στην εποχή μας;», με τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στέλεχος ΠΑΜΕ. Επίσης αύριο, στο αίθριο της ΣΕΥΠ, συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και το σύστημα Υγείας, με τον Γιώργο Νάνο, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Αύριο, Παρασκευή, από τη 1 μ.μ. και μετά, προβολή των ταινιών: «Ακήρυχτος πόλεμος», «Ο ταχυδρόμος» και «Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ».

- Αύριο και μεθαύριο, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα «Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 6 το απόγευμα με αγώνες σκάκι, πινγκ - πονγκ, εκθέσεις, προβολές ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τσε Γκεβάρα και θεατρικά δρώμενα.

Αύριο, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πριν και μετά την ομιλία θα παίξουν τα ροκ συγκροτήματα. Στις 6 μ.μ. θα γίνει συνάντηση νέων καλλιτεχνών και το βράδυ θα δώσουν συναυλίες τα συγκροτήματα «Ματ σε δυο υφέσεις» και «Ακρως Απόρρητον» και στις 11.15 μ.μ. το λάτιν συγκρότημα «Patuca». Επίσης αύριο, στις 6.30 μ.μ., στο χώρο της ελεύθερης δημιουργίας θα γίνει συνάντηση νέων καλλιτεχνών. Το Σάββατο, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Χόρχε Κεσάδα. Πριν και μετά την ομιλία θα παίξουν τα συγκροτήματα «Διαπασών» και «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» και στις 11 μ.μ., ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών κ.ά.

- Αλλες εκδηλώσεις αύριο, Παρασκευή:

  • Οι ΟΒ Νέας Ιωνίας, στον πεζόδρομο Μικράς Ασίας, στις 7 μ.μ., με θέμα τις παλλαϊκές διαδηλώσεις και την 12η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
  • Οι ΟΒ Χολαργού θα προβάλουν στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο την ταινία «Το πείραμα».

- Το Σάββατο 7/6:

  • Στο Αιγάλεω, πλατεία Λέλας Καραγιάννη, στις 8.30 μ.μ., για τις παλλαϊκές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη.
  • Στο Περιστέρι, πλατεία Δημαρχείου, στις 8.30 μ.μ., με το ίδιο θέμα.
  • Στα Ανω Πατήσια, πλατεία Αγ. Βαρβάρας, στις 7 μ.μ., με το ίδιο θέμα.
  • Στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, πλατεία Αγίου Δημητρίου, στις 8 μ.μ., με το ίδιο θέμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ