Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
Χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις

Πιο «αξιόπιστη» διαχείριση της εξουσίας υποσχέθηκε ο Κ. Καραμανλής

Eurokinissi

Σε προσπάθεια ανάδειξης της ΝΔ σε «αξιόπιστο» διαχειριστή της κρατικής εξουσίας, χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από την εφαρμοζόμενη πολιτική, επιδόθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφήνοντας αιχμές για διαπλοκή κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ με συμφέροντα. Επανέφερε δε για μια ακόμα φορά το θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Χρηματιστήριο.

Εθνικοί επενδύτες...

Αναφορικά με το θέμα της διαπλοκής ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «θεσμοθετήσατε τη διαπλοκή, επιβάλλατε καθεστώς αδιαφάνειας» ζητώντας εκ νέου τη «σύσταση εξεταστικής επιτροπής βάσει του πορίσματος που έστειλε η δικαιοσύνη», αναρωτώμενος αναφορικά με τις καταγγελίες της ΝΔ: «Τι κάνατε όταν κινήθηκε η δικαιοσύνη; Καθυβρίσατε τους λειτουργούς της». Αφήνοντας αιχμές, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε για τον ΟΤΕ, πως «συρόμενος από τον εθνικό προμηθευτή έγινε ακόμη και εξαγωγέας διαπλοκής. Συνολικά επένδυσε στη Ρουμάνια, τη Σερβία, την Αρμενία, την Ιορδανία και την Αλβανία περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια και έως τώρα έχει διαγράψει 430 εκατομμύρια ευρώ ως οριστική ζημιά».

Απαντώντας στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θέμα των μονοπύθμενων τάνκερ ο Κ. Καραμανλής δήλωσε πως «θελήσαμε να επιβραδύνουμε το ρυθμό της αντικατάστασης υποστηρίζοντας ελληνικά συμφέροντα» προσθέτοντας για το ΠΑΣΟΚ ότι «το να θέλετε να πλήξετε ελληνικά συμφέροντα είναι δική σας επιλογή», αφού, όπως υποστήριξε, καταθέτοντας συγκεκριμένα έγγραφα «συμφωνούσατε με τη δική μας θέση». Οσον άφορα το θέμα της συγχώνευσης των «Ελληνικών Πετρελαίων» με την ΠΕΤΡΟΛΑ και την έμμεση κατηγορία σύμπλευσης με τις θέσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε να αναφερθεί κατηγορώντας την κυβέρνηση για «διγλωσσία» στην τακτική που ακολουθείται, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση», αλλά «στην ουσία πρόκειται για κάτι εισπρακτικού χαρακτήρα». Παράλληλα ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «ο κ. Σημίτης είναι τελείως ξεκομμένος από την πραγματικότητα», χαρακτηρίζοντας την παρέμβασή του «έκθεση ιδεών ότι όλα πάνε καλά».

Πλήρης έρευνα για το Χρηματιστήριο

Αναφερόμενους σε επιμέρους πλευρές της οικονομίας ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να εμφανίσει τη ΝΔ ως ικανότερο διαχειριστή. Υποστήριξε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας είναι το μικρότερο στην ΕΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απουσία οργανωμένης πολιτικής στον τουρισμό, για χαμηλές ξένες επενδύσεις και υψηλό πληθωρισμό παρά τις περί του αντίθετου δεσμεύσεις. Αναφορικά με την ανεργία υποστήριξε ότι «υπάρχει μια απροσδιόριστης έκτασης κρυφή ανεργία». Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα του Χρηματιστηρίου λέγοντας ότι «χωρίς πλήρη έρευνα το θέμα αυτό δεν πρόκειται να κλείσει» ρωτώντας «ποιοι κρύβονται πίσω από τις εταιρίες που μπήκαν στο Χρηματιστήριο με τιμές έως και 50 φορές πάνω από τη λογιστική αξία τους;». Τέλος, αναφορικά με το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ο Κ. Καραμανλής μίλησε για «χαμένα κονδύλια» και για «εξαπάτηση του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ