Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι ζητούσε ο ΚΥΠατζής στο σχολείο;

Τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου και, γενικότερα, των κατοίκων του Βόλου, προκαλεί η απαράδεκτη κι ύποπτη ενέργεια υπαλλήλου της ΕΥΠ να επισκεφτεί δημοτικό σχολείο της περιοχής, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με σχολική εκδήλωση. Οπως έγραψε, χτες, ο «Ρ» ο υπάλληλος της ΕΥΠ - ο ίδιος δήλωσε την επαγγελματική ιδιότητά του, επιδεικνύοντας την υπηρεσιακή του ταυτότητα, ενώ άφησε στο διευθυντή του σχολείου και κάρτα με το ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό του τηλεφώνου του - ενδιαφερόταν να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που αφορούν σε θέματα σχετιζόμενα με τους μετανάστες, την ξενοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. (Αυτό ήταν και το θέμα της εκδήλωσης που έγινε στο Βόλο, στην οποία, ανάμεσα στους άλλους, μίλησε και ο Αλβανός δημοσιογράφος και συγγραφέας - γράφει στα «Νέα» - Γκάζι Καπλάνι).

Σε ανακοίνωσή τους - καταγγελία οι εκπαιδευτικοί που απαρτίζουν την επιτροπή υλοποίησης του προγράμματος, χαρακτηρίζουν την «υπηρεσιακή επίσκεψη» του υπαλλήλου της ΕΥΠ ως «εξωθεσμική παρέμβαση, που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του σχολείου» και ζητούν από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά τους όργανα να διερευνήσουν το θέμα.

Εμείς, απευθυνόμαστε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στις αρμοδιότητες του οποίου ανήκει η ΕΥΠ και ρωτάμε: Με τίνος εντολή ο υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μπήκε μέσα στο σχολείο αναστατώνοντάς το και προς τι η ενασχόληση της Υπηρεσίας μ' αυτού του είδους τις σχολικές εκδηλώσεις; Περιμένουμε μια απάντηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ