Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
Εκσυγχρονισμένη σήμερα η παρακολούθηση «υπόπτων»

Η δευτερολογία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην πρόκληση Σημίτη ότι καταργήθηκε σήμερα η αστυνομική παρακολούθηση, απάντησε στη δευτερολογία της η Αλ. Παπαρήγα. Μπορεί, είπε, να καταργήθηκε η παρακολούθηση του χωροφύλακα και των φακέλων, αλλά αυτή σήμερα συνεχίζεται πλέον με σύγχρονα μέτρα.

Εχουμε σήμερα, τόνισε, καταστολή και βία στις διαδηλώσεις, αστυνομικούς με πολιτικά να παρακολουθούν σωματεία και πορείες. Παλιότερα αυτό λεγόταν αντικομμουνιστική εκστρατεία, σήμερα λέγεται αντιτρομοκρατική. Απευθυνόμενη στον Κ. Σημίτη, υπογράμμισε: «Δεν παίρνετε εσείς σήμερα δελτίο από την ΕΥΠ;». Δεν παρακολουθεί αυτή η υπηρεσία κόμματα και πολιτικούς; Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν κάνει παρακολουθήσεις; Σήμερα, είπε η Αλ. Παπαρήγα, έχουμε όργιο παρακολούθησης για τα πάντα, από τα κόμματα μέχρι την προσωπική ζωή για εκβιασμούς. Υπάρχουν επίσημες συμφωνίες για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών και διάφοροι πράκτορες παρακολουθούν όσους αναπτύσσουν πολιτική δράση κατά του συστήματος.

Η Αλ. Παπαρήγα σχολίασε και το θεσμό του λεγόμενου «αστυνομικού της γειτονιάς» και αφού διευκρίνισε ότι «πατάει» σε κάποια λαϊκή απαίτηση τόνισε: Ο θεσμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί, όχι για την ασφάλεια του πολίτη, αλλά για την ανασφάλειά του, το στήσιμο «πληροφοριοδοτών» και την καλλιέργεια νοοτροπίας χαφιεδισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ