Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
12η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διεθνής νεολαιίστικη συνάντηση

Σε όλα τα επίπεδα προχωρούν οι προετοιμασίες της 12ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο δάσος του Σέιχ Σου, στις 19-22 Ιούνη και θα συνδυαστεί με τις παλλαϊκές διαδηλώσεις που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η φετινή κατασκήνωση της ΚΝΕ, πέρα από μια πανελλαδική αγωνιστική συνάντηση χιλιάδων νέων, θα αποτελέσει και μια μεγάλη διεθνή συνάντηση. Στις είκοσι φτάνουν οι ξένες οργανώσεις νεολαίας που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι θα συμμετάσχουν με αντιπροσωπείες τους στην κατασκήνωση, τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί και τις μεγάλες διαδηλώσεις στην πόλη. Οι οργανώσεις αυτές είναι:

Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία, Νεολαία Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας, Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας, Κομμουνιστική Νεολαία Πορτογαλίας, ΕΔΟΝ (Κύπρου), οργάνωση νεολαίας «Al Shaheeba» (Μπαχρέιν), Νεολαία Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), Γενική Ενωση Φοιτητών Ιρακινής Δημοκρατίας, Βουλγαρική Σοσιαλιστική Ενωση Νεολαίας, Βουλγαρική Κομμουνιστική Νεολαία, EMEK (Νεολαία Εργατικού Κόμματος Τουρκίας), Αριστερό Μέτωπο Νεολαίας (Ουγγαρία), Κομμουνιστική Νεολαία Γεωργίας, Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Δανία, Κομμουνιστική Νεολαία Αλβανίας, Νεολαία Εργατικού Κόμματος Βελγίου, Κομμουνιστική Νεολαία Ισπανίας, Νεολαία του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Ολλανδίας, Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών.

Οι αντιπροσωπείες αυτών των οργανώσεων κι όσων ακόμα δηλώσουν συμμετοχή τις επόμενες μέρες, θα φτάσουν στην κατασκήνωση την Τετάρτη 18 Ιούνη και θα δώσουν το δικό τους στίγμα, τόσο στο χώρο όσο και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Θα έχουν διμερείς επαφές και θα πραγματοποιήσουν συζητήσεις για τη Μέση Ανατολή, την κατάσταση του νεολαιίστικου κινήματος στα Βαλκάνια, ενώ η ΠΟΔΝ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα τον ευρωστρατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ