Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Εμφύλια σύρραξη διαπλεκομένων

Η προεκλογική άγρια αντιπαράθεση άρχισε, ανεξάρτητα από τη συμβατική ή την αιφνιδιαστική ημερομηνία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Η προεκλογική περίοδος άρχισε σ' ένα βαρύ κλίμα πόλωσης και αλληλοαποκαλύψεων. Η κυβέρνηση, αμήχανη για τις βαρύτατες, άμεσες και έμμεσες, καταγγελίες για σκάνδαλα διαπλοκής, που εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, ανταπαντά με λάσπη, στη λάσπη.

Προφανώς, δεν έχομε λόγο να αμφισβητήσουμε καμία από τις δύο πλευρές, καθώς οι περικοκλάδες των διαπλεκομένων, από τα παρασκήνια ενός κακοστημένου θεάτρου έχουν φτάσει στις «κουίντες» του θιάσου ποικιλιών.

- Και τι μας νοιάζει εμάς; Ας πάνε να κόψουν το λαιμό μεταξύ τους, παρατηρούσε πρόσφατα, φίλος ταξιτζής ...απροσδιόριστης πολιτικής ταυτότητας.

Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει, γιατί, πέρα από τον ενδοκαπιταλιστικό άγριο σπαραγμό, που συνοδεύει τα επιμέρους συμφέροντα της κάθε «παρέας», η αδηφαγία και των δύο απέναντι στο «λαό τους» έχει την ίδια νεοφιλελεύθερη σφραγίδα της εκμετάλλευσης, των ιδιωτικοποιήσεων, της υποταγής, της μίζας, της οσμής των πετρελαίων και της ευρωενωσιακής μαφίας.

Επί του παρόντος, περιμένουν τις μυστικές αποφάσεις της ομάδας (7+1) - G8, που εκεί στο Εβιάν, πολιορκημένοι γι' άλλη μια φορά, ξαναμοιράζουν τον κόσμο, μετά την ανθρωποφαγία στο Ιράκ.

Εκλογές έρχονται και είναι ευκαιρία για κάθε λογής «μπίζνες». Ετσι, λοιπόν, την περασμένη Κυριακή, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, με άρθρο του σε εφημερίδα, «εξανίσταται» ο άνθρωπος, γιατί η «Ευρώπη τους» αντιστέκεται ακόμη, στις αθρόες εισαγωγές τροποποιημένων, δηλαδή μεταλλαγμένων αμερικανικών προϊόντων. Με πρόσχημα την υγεία, λέει, εμποδίζουν τα προϊόντα μας! Και «αυτό το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει». Σε λίγο θα μας επιβάλλουν νερό του «Εβιάν» για να χωνέψουμε τα αχώνευτα.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ