Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ - ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

«ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ»... «Κρίσιμο επταήμερο, από το οποίο θα κριθούν πολλά, αρχίζει σήμερα. Στο ΠΑΣΟΚ επενδύουν στο συνέδριο της Παρασκευής και στην ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου, που επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι θέλει να κάνει "ανατροπές και ρήξεις με κάθε λογής κατεστημένα". Παράλληλα, η ΝΔ ετοιμάζει τη δική της επικοινωνιακή αντεπίθεση, με στόχο να μη μονοπωλήσουν την επικαιρότητα οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ» (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

...ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ: «Εύλογη είναι η εκτίμηση ότι εισήλθαμε ήδη στην κρισιμότερη ίσως εβδομάδα της προεκλογικής αναμέτρησης. Και φυσικά η κρισιμότητά της δεν έγκειται - ή μάλλον δεν περιορίζεται - στο γεγονός ότι στη διάρκειά της θα επισημοποιηθεί η ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ... Σε δύο άλλους τομείς είναι που εντοπίζεται η κρισιμότητα της εβδομάδας αυτής. Πρώτον, στην τελική διαμόρφωση και οριστικοποίηση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ και, δεύτερον, στην πλήρη αποσαφήνιση των κομματικών και πολιτικών ανατροπών που σχεδιάζει να προωθήσει ο νέος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης και στη στελεχιακή ανανέωση την οποία προγραμματίζει, έτσι ώστε, μέσα απ' αυτή, ν' αναδειχθεί η νέα ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

ΜΗΝ «ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΣ»... «Δύο υποσχέσεις έδωσε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ο Κ. Καραμανλής, και τις ξέχασε πριν ακόμη προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές. Η πρώτη ήταν ότι προσπαθούσε να διατηρηθεί το ήπιο κλίμα, ώστε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί χωρίς ακρότητες... Η δεύτερη υπόσχεση Καραμανλή ήταν ότι δεν θα ακολουθούσε την πεπατημένη της παροχολογίας. Ομως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πάγια τακτική που ακολουθεί εδώ και καιρό, υποσχόμενος όλα σε όλους... Ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ οφείλουν να μη παρασυρθούν από την τακτική του κ. Καραμανλή, καθώς ένας πλειστηριασμός προεκλογικών παροχών θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της πολιτικής ζωής, θα πλήξει την αξιοπιστία των ίδιων των πολιτικών» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΦΤΑΙΝΕ... «Υποβαθμίζει τον πολιτικό λόγο και υποτιμά το εκλογικό σώμα συνολικά η προεκλογική παροχολογία, κατά την αρχή "από το τάξιμο δεν έπαθε κανείς τίποτε, από το δόσιμο έπαθε". Δυστυχώς, όμως, και οι δύο νέοι ηγέτες, που υπόσχονται ανανέωση και άλλο ύφος στην πολιτική ζωή, δεν αποφεύγουν την πεπατημένη, προφανώς υπακούοντας σε συμβουλές επικοινωνιολόγων» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ