Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Δικομματική κοροϊδία

Ασφαλώς, όλοι θυμόμαστε, το 2000 που ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Καραμανλής και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης... «κονταροχτυπιούνταν», προεκλογικά, ποιος θα δώσει 150 ή 152 χιλιάδες σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους με στόχο να κλέψουν την ψήφο τους. Ομως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που... πλειοδοτούσε για 152 χιλιάδες, μετά εφεύρε και κάποιους όρους για να μην δώσει κι αυτές τις εξευτελιστικές συντάξεις.

Τώρα, παλιά τους τέχνη κόσκινο, οι εταίροι πλειοδοτούν υποσχόμενοι πως θα ρυθμίσουν τα τεράστια χρέη των καταχρεωμένων και μισοξεκληρισμένων φτωχών αγροτών: Ο κατ' ανάθεση αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου υπόσχεται να πληρώνουν οι χρεωμένοι το διπλάσιο του ποσού που δανείστηκαν αρχικά. Κι ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Καραμανλής τάζει την ίδια, ακριβώς, ρύθμιση με άλλο περιτύλιγμα, κάνοντας λόγο για εξόφληση στο τριπλάσιο του δανείου, δηλαδή πληρωμή του δανείου και διπλάσιου ποσού για τόκους. Τέτοια πλειοδοσία...

Ομως, για την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ που η κυβέρνηση εφαρμόζει και η ΝΔ στηρίζει, την ΚΑΠ που έχει χαντακώσει τους μικρομεσαίους αγρότες δημιουργώντας τα τεράστια χρέη που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, κουβέντα δε γίνεται. Κουβέντα για τους περιορισμούς στις καλλιέργειες και την αγροτική παραγωγή, για τις δραματικά μειωμένες τιμές, όπως π.χ. στα στάρια που μένουν μια δεκαετία τώρα στις 40-45 δραχμές το κιλό ενώ το κιλό το ψωμί πληρώνεται από τους εργαζόμενους πάνω από 500 δραχμές... Κι έτσι, θησαυρίζουν οι πολυεθνικές πληρώνοντας οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εργαζόμενοι που αγοράζουν το ψωμί.

Από την άλλη, επίσης, ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Καραμανλής υπόσχεται μείωση του ΦΠΑ από 18 σε 8% στα αγροτικά εφόδια, όπως η κυβέρνηση έκανε με τα καύσιμα. Τσιμουδιά, όμως, για τις ανεξέλεγκτες τιμές και αυξήσεις στα αγροτικά εφόδια που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά των εμποροβιομηχάνων, με αποτέλεσμα, είτε έτσι είτε αλλιώς, το κόστος των προμηθειών να είναι δυσβάσταχτο για τους αγρότες. Ετσι, και αν ακόμα πραγματοποιούνταν οι υποσχέσεις αυτές, σε τίποτα δε θα μπορούσαν ν' αλλάξουν την προδιαγραμμένη καταστροφική πορεία που προοιωνίζεται η αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ που στηρίζουν οι εταίροι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κ.ά.. Απλώς η κοροϊδία συνεχίζεται. Και μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής. Ενα βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η καταδίκη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ανατρεπτική ψήφος στο ΚΚΕ στις 7 Μάρτη.


Γ.Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ