Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογικά πυροτεχνήματα

Σύμφωνα με τα σχετικά πρακτικά, στις 12 Δεκέμβρη 2003 ο υπουργός Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, βεβαίωνε τη διαρκή επιτροπή άμυνας της Βουλής ότι οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας θα κυμαίνονται γύρω στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2008 (στη βάση των μέχρι σήμερα παραγγελιών, τεράστιων χρεών κλπ., κλπ.) και έθετε το στόχο να πέσουν οι δαπάνες αυτές κάτω του 3%, μετά το 2008. Παρουσίαζε, μάλιστα, το στόχο αυτό ως αποτέλεσμα μονομερούς πολιτικής της Ελλάδας, ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Τουρκία.

Ενα μήνα μετά, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίαζε από τη Θράκη τη γνωστή και πολυδιαφημισμένη πρότασή του, για μείωση των στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών, από το 3,5% στο 3% του ΑΕΠ, ώστε να εξασφαλιστεί το λεγόμενο «πλεόνασμα ειρήνης» και να χρηματοδοτηθούν η Παιδεία, η Υγεία, κλπ., κλπ. Με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα συμφωνούσε και η Αγκυρα...

Πέρα απ' όσα διάφορα άλλα έχει σημειώσει η στήλη και γενικότερα ο «Ρ», σχετικά με την προαναφερόμενη πρόταση του υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, το παραπάνω γεγονός προσθέτει μια ακόμη απόδειξη του εντυπωσιοθηρικού και ψηφοθηρικού της χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ