Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μη εφαρμόσιμο...«Εύκολα θα μπορούσε να αντιτείνει κανείς στα όσα σκόρπια προτείνει η ΝΔ ότι αν εφαρμόζονταν, θα προκαλούσαν θύελλα αντιδράσεων. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι σοβαρότερο: με τη μορφή που έχει το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι εφαρμόσιμο. Και αν ποτέ αναλάμβανε τις ευθύνες της οικονομίας ένα επιτελείο με αυτές τις απόψεις, είτε θα τις εγκατέλειπε γρήγορα είτε θα οδηγούσε την οικονομία και την κοινωνία σε οδυνηρό αδιέξοδο» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

Το αληθινό πρόσωπο...«Οσο μιλούσε γενικά και αόριστα η Νέα Δημοκρατία για την πολιτική της και υποσχόταν ο αρχηγός της Κ. Καραμανλής αλλαγή - κατ' απομίμηση!... - τα πήγαινε καλά, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη νοοτροπία της. Μόλις χθες είπε δύο λόγια συγκεκριμένα για τις πραγματικές προθέσεις της, φάνηκε το αληθινό αναχρονιστικό πρόσωπό της, στο οποίο δε διακρίνεται ούτε ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας. Το διαπιστώνει κανείς με μια απλή ανάγνωση του φυλλαδίου για την οικονομία που μοιράστηκε χθες» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Συνέπεια...«Δείγμα πολιτικής συνέπειας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας της αυριανής κυβέρνησης αποτελεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε χθες ο Κώστας Καραμανλής. Σε μια περίοδο προεκλογικού λαϊκισμού που προσφέρεται για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, η ΝΔ επιλέγει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και προτείνει ένα ρεαλιστικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της χώρας και στις ανάγκες των πολιτών» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

Η διαφορά...«Η μεγάλη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον τρόπο χρηματοδότησης των φορολογικών ελαφρύνσεων και άλλων μεταρρυθμίσεων, αφού η ΝΔ - αντί νέου δανεισμού - επιλέγει τη μερική αποκρατικοποίηση του ασφαλιστικού και τον ριζικό περιορισμό της δημόσιας σπατάλης στην οποία είναι δύσκολο να συναινέσει το ΠΑΣΟΚ, αφού προϋποθέτει ρήξεις στη δημόσια διοίκηση και συρρίκνωση του κομματικού κράτους. Το λόγο έχει τώρα ο κ. Παπανδρέου. Αναμένουμε ανατροπές...» (Από το άρθρο της «ΕΞΠΡΕΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ