Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KKE
Επίκαιρη Ερώτηση για τους προβοκάτορες

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής για τη δράση των προβοκατόρων κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την ημέρα επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα. Η Ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος καλείται να απαντήσει αν θα διερευνηθούν έστω τώρα οι συγκεκριμένες καταγγελίες που διατυπώθηκαν από τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο βουλευτής επαναλαμβάνει ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν εδώ και αρκετές ημέρες, «έξω από το υπουργείο Εξωτερικών προς την Ακαδημίας, εμφανίστηκαν απότομα και το πιο πιθανό είναι ότι προέρχονταν μέσα από το κτίριο του υπουργείου, 20 με 25 άτομα, με αλυσίδες και ρόπαλα. Οταν οι αστυνομικοί που ήταν εκεί, έδειξαν διάθεση για να τους αντιμετωπίσουν, αυτοί πέρασαν δείχνοντας κάρτα ή κάτι άλλο. Αυτά τα άτομα παρέμειναν μέσα στο χώρο όπου ήταν οι αστυνομικοί».

Καταγγέλθηκε επίσης ότι «στην περιοχή που συνελήφθησαν οι 13 διαδηλωτές (φαρμακείο) υπήρχε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού μαύρου χρώματος με αριθμό κυκλοφορίας ΥΠΖ 387 με δυο επιβάτες, οι οποίοι κυνηγούσαν τους διαδηλωτές και μάλιστα ο συνεπιβάτης κρατούσε λοστό και χτυπούσε αδιάκριτα. Στην περιοχή της Ιεράς Οδού σταμάτησαν κοντά σε μια διμοιρία των ΜΑΤ και μίλησαν στον ασύρματο».

Αντί λοιπόν να ερευνηθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες που έγιναν επίσημα από αρχηγό κόμματος, η κυβέρνηση ενήργησε με πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο, ζητώντας, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ρέππα, από την ΓΓ «να απευθυνθεί σε κρατική υπηρεσία για να θέσει υπόψη της κάποια στοιχεία», χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων αστήρικτες τις καταγγελίες. Ομως, η ευθύνη για τη διερεύνηση των καταγγελιών και την προστασία των πολιτών από τη δράση των προβοκατόρων ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και οι δηλώσεις του κ. Ρέππα το λιγότερο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ