Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημαγωγία και αποκαλυπτικές παραδοχές

Ο εκλογικός «πυρετός» έχει καταλάβει την κυβέρνηση, η οποία με έκδηλη αγωνία προσπαθεί να προπαγανδίσει το «έργο» της, μέσα από οφθαλμοφανείς και βεβαίως κουραστικές υπερβολές.

Για παράδειγμα, ο ΟΑΕΔ παρουσίασε προχτές δυο προγράμματα, το «εναλλασσόμενης κατάρτισης» και το STAGE (στέιτζ) για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας πτυχιούχων. Το ένα, «προσφέρει» εργαζόμενους σε επιχειρήσεις για 11 μήνες, ανασφάλιστους και με αμοιβή του ΟΑΕΔ κάτω από τις συμβάσεις. Το άλλο, «προσφέρει» επιπρόσθετα άλλους 9 μήνες «κατάρτισης». Ωστόσο, τα προγράμματα αυτά δεν παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Είχε προηγηθεί πρόσφατα, η ανακοίνωσή τους σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, είχε επίσης σταλεί η σχετική υπουργική απόφαση για την πραγματοποίησή τους.

Πέρα από την προπαγάνδα αυτή, όμως, αξιοσημείωτη είναι και η παραδοχή του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, που χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ανέργων σε τέτοια προγράμματα ως προσαρμογή στα «νέα εργασιακά δεδομένα»! Πρόσθεσε μάλιστα, ότι είναι καλύτερο «να δίνουμε χρήματα για προγράμματα παρά για επιδόματα ανεργίας»! Τι μένει, να σχολιαστεί πια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ