Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρωστάνε ακόμα οι Αμερικανοί

Ετεροχρονισμένο θεωρεί η κυβέρνηση το αίτημα του συλλόγου των εργαζομένων στις «Δυνάμεις των ΗΠΑ» στην Ελλάδα για την ικανοποίηση αιτημάτων τους που έχουν να κάνουν με χρωστούμενες καταβολές στα ασφαλιστικά τους ταμεία, καθώς και την αποκατάσταση των διωχθέντων συνδικαλιστών.

Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Αγγουράκης και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Λ. Τζαννής, είπε ότι έχει επέλθει παραγραφή των αξιώσεων, ενώ για ορισμένες από αυτές εκκρεμούν αιτήσεις αναίρεσης. Μετά το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων, είπε ο υφυπουργός, το Νομικό Συμβούλιο του κράτους έκρινε ότι οι απασχολούμενοι σε αυτές δεν μπορούν να τύχουν των ρυθμίσεων επαναπρόσληψής τους στο δημόσιο. Οσον αφορά τη μη καταβολή από τους Αμερικανούς των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, είπε ότι αυτές πρέπει να διεκδικηθούν δικαστικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ο Μπ. Αγγουράκης τόνισε ότι παρά τα όσα λέει ο υφυπουργός, το θέμα παραμένει επίκαιρο και θα παραμείνει ως τέτοιο μέχρι να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Οσον αφορά τον ισχυρισμό για γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ο βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει γνωμάτευση του Συνηγόρου του Πολίτη που αναφέρει ότι το Νομικό Συμβούλιο δεν είχε υπόψη του όλα τα σχετικά με την υπόθεση στοιχεία. Τέλος, ανέφερε ότι ένας αριθμός εργαζομένων μετατάχθηκε στο δημόσιο, ενώ κάποιοι άλλοι για ανεξήγητους λόγους δεν έτυχαν της ίδιας μέριμνας, επίσης τεράστιο είναι και το θέμα της μη αποκατάστασης των συνδικαλιστών που έχουν διωχτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ