Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Από καλύτερες θέσεις η «μάχη» του κουπονιού

Η πέμπτη βδομάδα  τελείωσε με το συνολικό πλάνο να έχει καλυφθεί κατά 46,01%. Αισιόδοξες οι Κομματικές Οργανώσεις ότι θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους στόχους τους, εντείνουν τη δράση τους τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό μέρος της εξόρμησης

Προσηλωμένες στην επίτευξη του στόχου της υπερκάλυψης των πλάνων τους παραμένουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη της χώρας και εντείνουν τις προσπάθειές τους σ' αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερο βάρος και στο πολιτικό μέρος της εξόρμησης και στο στόχο να φτάσει παντού η Εκλογική Διακήρυξη. Οι προσπάθειές τους αυτές απέφεραν ήδη τον πρώτο «καρπό», της κάλυψης, δηλαδή, κατά 46,01% του συνολικού πλάνου την πέμπτη βδομάδα της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για την καλύτερη προετοιμασία του Κόμματος ενόψει των βουλευτικών εκλογών, αλλά και της διεξαγωγής του 16ου Συνεδρίου του.

Αν και αδύνατον να κλειστεί σε λίγες λέξεις η εμπειρία από τις πέντε πρώτες βδομάδες της Οικονομικής Εξόρμησης, εντελώς επιγραμματικά και συνοπτικά εκείνο που μπορεί να εμφανιστεί ως συμπέρασμα είναι η όλο και μεγαλύτερη αποδοχή από τα λαϊκά στρώματα της πολιτικής του ΚΚΕ, των θέσεων και των προτάσεών του. Και είναι αυτή η αποδοχή και η αναγνώριση της συνεπούς αταλάντευτης αγωνιστικής στάσης του, που κάνει τον κόσμο πρόθυμα να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για οικονομική του ενίσχυση, ανταπόκριση που πολλές φορές ξεπερνά κάθε προσδοκία. Δεν είναι λοιπόν αβάσιμη η αισιοδοξία των μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ για την τελική έκβαση της μάχης της Οικονομικής και Πολιτικής Εξόρμησης, πόσο μάλλον που συνδυάζεται με τη διάθεσή τους να παλέψουν μέχρι τέλους τους στόχους τους και με τον σχεδιασμό που έχει γίνει από όλες τις Κομματικές Οργανώσεις για ακόμα πλατύτερο άνοιγμα.

Στον κατάλογο με τις πρώτες Οργανώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της πέμπτης βδομάδας, πρώτη βρίσκεται η Ανατολική Πελοπόννησος με 67,85%, δεύτερη η ΚΟΑ με 49,50%, τρίτη η Βορειοδυτική Ελλάδα με 49%, τέταρτη η Θεσσαλία με 48,28%, πέμπτη η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με 46,50% και ακολουθούν η Δυτική Πελοπόννησος με 44%, η ΚΟΠ με 43,33%, το Αιγαίο με 42,36%, η ΚΟΘ με 40%, η Κρήτη με 37,50%, η Ανατολική Στερεά - Εύβοια με 36,73%, η Αττική με 36%, η Κεντρική Μακεδονία με 34,27% και η Δυτική Μακεδονία με 28,84%.

Η ΚΝΕ μετράει αντίστροφα, έχοντας πλέον μπει στην τελική ευθεία για την κάλυψη του πλάνου της, αφού κατάφερε την πέμπτη βδομάδα να έχει καλύψει το 71,50%.

Τέλος, οι Κομματικές Οργανώσεις του «Ριζοσπάστη» και του «902», έχουν καλύψει αντίστοιχα το 65% και το 38% των πλάνων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ