Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ο Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
«Χρησιμοποιήστε σωστά το όπλο της ψήφου σας»

Διάλογος χωρίς τελεία, με τη δέσμευση ότι θα συνεχιστεί, αλλά με σαφές μήνυμα για ψήφο στο ΚΚΕ στις 7 Μάρτη, ήταν το περιεχόμενο της συγκέντρωσης (5/12) στο ιστορικό για το ΚΚΕ χωριό Παγώνδας της Σάμου (εκεί στήθηκε ο πρώτος πυρήνας κομμουνιστών στη δεκαετία του '20), με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μπροστά σε δεκάδες κατοίκους που γέμισαν ασφυκτικά το μεγάλο καφενείο της πλατείας. Μεταξύ τους, κυρίως αγρότες, αλλά και ξενοδοχοϋπάλληλοι, νέοι εργαζόμενοι και γυναίκες, χειροκρότησαν θερμά πολλές φορές την έκκληση του ομιλητή και του υποψηφίου στο νομό Αντώνη Μαλαγάρη, να γυρίσουν τώρα την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Του κόμματος, που, όπως είπε ο Κώστας Παρασκευάς, δε μάσησε τα λόγια, αποκάλυψε την πραγματικότητα, προειδοποίησε έγκαιρα το λαό, στάθηκε δίπλα του, στους αγώνες του, ήταν ο νους και η καρδιά του λαϊκού κινήματος, του κόμματος που προβάλλει σήμερα τη μόνη ικανή πολιτική πρόταση να ανακουφίσει άμεσα αλλά και να αλλάξει ριζικά στο μέλλον τη ζωή των εργαζομένων.

Προτείνουμε - συνέχισε - την πιο πλατιά λαϊκή συμμαχία, τη συμμαχία των εργατών, των αγροτών, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, με στόχο τη δική τους εξουσία, τη δική τους οικονομική πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει, όπως διατείνεται ο αρχηγός του, αλλάζει, όμως, για να διευκολύνει τις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη σε βάρος του λαού, για να υπηρετήσει απόλυτα πλέον, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.

Η ΝΔ - τόνισε ο ομιλητής - που δημαγωγεί ασύστολα και επικίνδυνα σήμερα πάνω στα προβλήματα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ, ήταν το κόμμα το οποίο στήριξε με νύχια και με δόντια τις πιο κρίσιμες αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και όχι μόνο αυτό. Πίεσε για ακόμη πιο νεοφιλελεύθερες λύσεις προς όφελος της άρχουσας τάξης.

Αλλωστε, το πρόγραμμά της δεν αφήνει κενά για το τι πρόκειται να εφαρμόσει αυτό το κόμμα.

Ο λαός - υπογράμμισε ο Κ. Παρασκευάς - χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο αντίστασης, το ΚΚΕ. Χρειάζεται ισχυρό λαϊκό κίνημα έτοιμο να συγκρουστεί με τις επιλογές τους, ικανό αύριο να ανατρέψει την αντιλαϊκή τους εξουσία και να πάρει τη ζωή και τις τύχες του στα χέρια του.

Φτιασιδώματα σ' αυτό το σύστημα δε χωρούν. Χρειάζεται ανατροπή και στη θέση του να εγκαθιδρυθεί λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός.

Το ΚΚΕ - τόνισε - είναι η επιλογή. Αυτό τρέμει ο δικομματισμός, αυτό φοβάται η πλουτοκρατία, μ' αυτό ανησυχούν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.

Στρέψτε το όπλο της ψήφου σας εναντίον τους, ψηφίζοντας ΚΚΕ. Μην το στρέφετε στον εαυτό σας, επιλέγοντας ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Δώστε δύναμη στη δύναμή σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ