Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους στη Γενική Τράπεζα, που γεύονται τα αποτελέσματα των αναδιαρθρώσεων - εξαγορών

«Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες», τόνισε στους εργαζόμενους στη Γενική Τράπεζα η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, μεταφέροντας το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ σε εργαζόμενους που αρχίζουν και ζουν, από πρώτο χέρι, τα αποτελέσματα των αναδιαρθρώσεων - εξαγορών σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος τω εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων - συνταξιούχων των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.

«Το πρόβλημα είναι αν θα έχετε δουλιά μετά από λίγο καιρό. Ξέρετε αν θα παραμείνετε στην τράπεζα και αν αυτή η τράπεζα θα είναι η Γενική;», διερωτήθηκε η Λιάνα Κανέλλη, προσθέτοντας ότι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις οδηγούν σε απολύσεις και συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η πολιτική αυτή σε όφελος του τραπεζικού κεφαλαίου μπορεί να εφαρμοστεί και με τη μέθοδο των «εθελούσιων» απολύσεων, όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις. Την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κατάσταση, τόσο της τράπεζας όσο και του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων φέρει η κυρίαρχη πολιτική του δικομματισμού και όσων τη στήριξαν. «Ποιοι έπαιξαν στα χρηματιστήρια;». Η Λ. Κανέλλη σημείωσε ότι η η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΝΔ συμφώνησαν στο να ρίξουν τα αποθεματικά των ταμείων στο τζόγο του χρηματιστηρίου. Για τις πολύ συγκεκριμένες κυβερνητικές ευθύνες που αφορούν στο ξεπούλημα της Τράπεζας στη γαλλική «Societe Generale» η βουλευτίνα του ΚΚΕ επισήμανε ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (είναι ο βασικός μέτοχος της Γενικής) δεν αποφάσισε μόνο του αλλά εφάρμοσε τις κυβερνητικές εντολές. Η Λ. Κανέλλη κάλεσε τους εργαζόμενους να μη διαιωνίσουν, με την ψήφο τους τον εφιάλτη. Αντίθετα να συμπορευτούν και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ γιατί αποδείχτηκε ότι «δεν εξαργυρώσαμε ούτε την ψήφο ούτε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τους ψεύτικους φίλους των εργαζομένων, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, απαιτώντας να σταματήσουν τα κυβερνητικά παιχνίδια με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γενικής Τράπεζας, να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, να διατηρηθεί η σημερινή της φυσιογνωμία και η εταιρική της ταυτότητα, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έφερε το θέμα και στη Βουλή και επανήλθε και με δεύτερη Επερώτηση. Αντίθετα, οι ψεύτικοι φίλοι των λαϊκών στρωμάτων, όπως η ηγεσία της ΝΔ, που παρίστανε το συμπαραστάτη, απεργάζονται και στηρίζουν το ξεπούλημα στους λογής - λογής ιδιώτες που καραδοκούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ