Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαιτείται ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική!

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το 35ωρο, τα εργασιακά και μισθολογικά προβλήματα των εργαζομένων παρουσίασε χτες σε εκδήλωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία έγινε στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος στη Λάρισα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις αιτίες των προβλημάτων τους, για την αναγκαιότητα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους και τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Τ. Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, τόνισε πως οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, χρόνια τώρα βιώνουν τ' αρνητικά αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών που προωθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τη συναίνεση και των ξεπουλημένων πλειοψηφιών των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, στους τομείς της απασχόλησης, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των εισοδημάτων.

Και επισήμανε: «Τώρα, όμως, στην προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ με περίσσιο θράσος μιλάνε για τα εργατικά συμφέροντα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια συναινούσαν στ' αντεργατικά μέτρα. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν με την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, γενικότερα απέναντι στο κεφάλαιο, όχι μόνο δεν τους επιτρέπουν να πάρουν φιλεργατικά μέτρα, αλλά τους επιβάλλει να πάρουν και να στηρίξουν ακόμα πιο αντεργατικά μέτρα μετά τις εκλογές και αυτό θέλουν να κρύψουν.

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, στις 7 Μάρτη πρέπει να καταψηφίσουν τα κόμματα εκείνα που προώθησαν ή στήριξαν όλες αυτές τις αντεργατικές επιλογές και να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ που με συνέπεια τις αντιπάλεψε».

Στη συνέχεια, ο Τ. Τσιαπλές, μεταξύ των άλλων, παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ για 35ωρο, 7ωρο, πενθήμερο, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα - χωρίς «ελαστικότητες» - και ουσιαστική αύξηση των αποδοχών, τις θέσεις για την προστασία των ανέργων και του εργατικού εισοδήματος, τονίζοντας πως «για το ΚΚΕ η εξυπηρέτηση των άμεσων και γενικότερων συμφερόντων της εργατικής τάξης δεν είναι ευκαιριακό ζήτημα, που μπροστά στις εκλογές το αναδείχνουμε, αλλά πάγια επιδίωξη. Στο πλαίσιο της συνολικής του πολιτικής πρότασης, έχει συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα, που, όμως, η ικανοποίησή του επιβάλλει ριζική αλλαγή πολιτικής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει συνεχώς να παλεύει για κατακτήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτοι οι εκβιασμοί της ΔΕΗ σε φτωχά νοικοκυριά (2019-04-17 00:00:00.0)
Ιδρύθηκε παράρτημα στη Λάρισα (2013-03-06 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στη μάχη οι κομμουνιστές (2004-02-04 00:00:00.0)
Υπέρ των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων (2004-01-28 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την ανεργία (2003-06-08 00:00:00.0)
Εκδήλωση - συζήτηση των θέσεων του ΚΚΕ για την ανεργία (2003-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ