Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ...«Δεν είναι μια απλή αλλαγή ηγεσίας το εγχείρημα που δρομολογεί το σημερινό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ούτε και είναι μια διαδικασία, η οποία αφορά αποκλειστικά και μόνο τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης ή την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Εκείνο που ουσιαστικά συντελείται αυτή την ώρα είναι η μετάβαση σε μία νέα πολιτική εποχή, η αφετηρία μιας ανατροπής που φιλοδοξεί όχι απλώς να σημαδέψει, αλλά και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις για τις επόμενες δεκαετίες» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ...«Το ΠΑΣΟΚ προσδοκά πολλά από αυτό το τριήμερο, καθώς όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι στραμμένα στην εκλογή του νέου αρχηγού του. Το γεγονός αυτό, μαζί με το αυτογκόλ της ΝΔ στο θέμα του Ασφαλιστικού, οδηγεί τους επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος στην εκτίμηση ότι θα ανακτηθεί η πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι που - όπως πιστεύουν - θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών» (Γ. Καρελιάς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ...«Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ με την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου από τη βάση και τους "φίλους" του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί τη δεύτερη προεκλογική "επικοινωνιακή καταιγίδα" του κυβερνώντος κόμματος. Τα όρια αυτής της νέας επικοινωνιακής καταιγίδας θα δοκιμαστούν πολύ γρήγορα, καθώς από τη Δευτέρα κιόλας ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αποδείξει ότι διαθέτει συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και πρόγραμμα» (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ...«Στην πραγματικότητα, οδεύουμε ολοταχώς στην αφυδάτωση του διαμεσολαβητικού ρόλου, που ο θεσμός Κόμμα παίζει στην αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία. Ισως γιατί κι αυτή έχει εκφυλιστεί σε "τηλεοπτική δημοκρατία". Δεν είναι τυχαίο ότι η διαδοχή είχε κριθεί πριν καν αρχίσει. Την αποκαθήλωση του K. Σημίτη και την προώθηση του Γ. Παπανδρέου τις επέβαλαν οι δημοσκοπήσεις και όχι ο εσωκομματικός συσχετισμός δυνάμεων. Το ΠAΣOK έχει προ πολλού πάψει να λειτουργεί ως πολιτικός οργανισμός. Εχει εκφυλιστεί σε "κόμμα αξιωματούχων". Τώρα, παρακάμπτεται και ακυρώνεται. Πρόκειται για θρίαμβο της κοινής γνώμης, αλλά όχι υποχρεωτικά και της δημοκρατίας. Ας μην ξεχνάμε ότι στη διαμόρφωση των πολιτικών προτιμήσεων μεγάλο ρόλο παίζει η χειραγώγηση που ασκούν τα MME» (Στ. Λυγερός - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μιλούν ανοιχτά για κρίση (2008-03-12 00:00:00.0)
Ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού (2006-09-14 00:00:00.0)
Κωμωδία ...όπως λέμε τραγωδία (2004-02-07 00:00:00.0)
Με στόχο την ενίσχυση της δικομματικής πόλωσης (2004-01-17 00:00:00.0)
ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ «ΣΤΑ ΙΣΑ» (2004-01-14 00:00:00.0)
Δημοσκοπήσεις και άλλα... «σωσίβια» (2001-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ