Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Διευρύνονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Καλαφάτη

Διευρύνονται μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις των συνταξιουχικών και αντιστασιακών οργανώσεων για τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Καλαφάτη. Ετσι:

Διαμαρτυρόμενη για τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και γύρω Δήμων, στέλνει ανοιχτή επιστολή προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης, στην οποία τονίζει:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Το να έχει κανείς ευπρεπή συμπεριφορά, είναι ένα από τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Ελληνα... Εμείς εδώ στην Ελλάδα, και σεις το ξέρετε - πρέπει να το ξέρετε - το φιλότιμο και η ευγένεια είναι προνομιακά χαρακτηριστικά που μας ανεβάζουν στα υψηλότερα βάθρα όπου Γης.

Το Κοινοβούλιο είναι ένας θεσμός που έχει - πολύ σωστά - χαρακτηριστεί ως η Θέμιδα της Δημοκρατίας. Και εκεί στο Κοινοβούλιο πρέπει να εισέρχονται άνθρωποι που από τη θέση του δημόσιου ανδρός το "α" πρέπει να καταγράφεται με κεφαλαίο "Α", και πρέπει όσοι κατέχουν τη θέση του δημόσιου προσώπου να σέβονται τους πάντες, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Πολύ δε περισσότερο, ο σεβασμός, η ευπρέπεια και η πειθώ με επιχειρήματα πρέπει να αγκαλιάζουν όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα από ποια θέση μιλούν, όμως εσείς κύριε Καλαφάτη, βγήκατε από τα όρια όχι μόνο του ευπρεπισμού, αλλά από τα όρια τα ανθρώπινα, και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, προκειμένου να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, την ίδια μας την ύπαρξη, να σας επαναφέρουμε στην τάξη. Γιατί δεν είναι το ΚΚΕ κύριε Καλαφάτη, που δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το δικαίωμα για σύνταξη, πολλοί ασφαλισμένοι, αλλά το τρομοκρατικό και απαίσιο πλαίσιο της πολιτικής σας, που δίνει το δικαίωμα στους βιομηχάνους να κλέβουν τις εισφορές των εργαζομένων, με την κάλυψη της δικής σας κυβέρνησης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΝΔ. Δεν έχετε το δικαίωμα, κύριε Καλαφάτη, να χαρακτηρίζεται αμετανόητους κομμουνιστές όλους τους ασφαλισμένους, γιατί όλοι οι ασφαλισμένοι δεν είναι και κομμουνιστές, πολύ περισσότερο να έχουν πάει και εξορία, που όσοι πήγαν, πήγαν γιατί πολέμησαν για την ΠΑΤΡΙΔΑ, έχετε όμως υποχρέωση να σταματήσετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την προνομιακή μεταχείριση στους βιομηχάνους και μεγαλο-επιχειρηματίες, να μη νομοθετείτε υπέρ του κεφαλαίου και ενάντια στους εργαζόμενους και την ασφαλιστική τους κάλυψη, γιατί έτσι δημιουργούνται και τα προβλήματα σε βάρος των συνταξιούχων, και γιατί πρέπει επιτέλους να σας γίνει συνείδηση, ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο για ένα κράτος είναι ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, γιατί αυτός παράγει. Και εσείς κ. Καλαφάτη δεν έχετε αυτή τη συνείδηση. Σκέφτεστε ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ, γι' αυτό και στις 7 του Μάρτη στις εκλογές δηλαδή, διαλέξαμε για σας το ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ, σας πάει περίφημα».

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ

Η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση όπου, μεταξύ των άλλων, σημειώνει πως «θεωρεί το γεγονός της "συμπεριφοράς" του εν λόγω στελέχους της κυβέρνησης, ένα ακόμα δείγμα "ήθους" της "νέας" αντίληψης, που συνεχώς τελευταία εγκαινιάζεται από τη "νέα" ηγεσία και μια σελίδα στην ιστορία που άρχισε από την ανάποδη.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης, μέσω του υπαλλήλου της, να συνδέσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και συνταξιούχων ως "ευθύνη" με φασίζουσα νοοτροπία αλλά και με προσβολή της αντίστασης και των αγωνιστών, δείχνει την ανησυχία της. Μια ανησυχία που έχουν τα επιτελεία του μεγάλου κεφαλαίου που ακολουθούν πιστά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, να μην υπάρξει άνοδος του ΚΚΕ.

Η ΝΕ του ΚΚΕ καλεί τον Κεφαλονίτικο και Ιθακήσιο λαό να δώσει την απάντησή του σ' αυτές τις προκλήσεις. Κάθε αγωνιστής, κάθε έντιμος άνθρωπος, κάθε δημοκράτης, όποιος βαδίζει ορθός, οφείλει να καταδικάσει την πολιτική που γεννά Καλαφάτηδες».

Η ΠΕΑΕΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Εξάλλου η Νομαρχιακή Επιτροπή της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κεφαλονιάς - Ιθάκης, με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «όπως και τότε έτσι και τώρα μένουμε αμετανόητοι, ασυμβίβαστοι και ανυποχώρητοι και δεν πουλάμε τις αξίες, τις ιδέες και τα "πιστεύω" μας για τα ψίχουλα της ελεημοσύνης σας - τις συντάξεις πείνας - που όπως λέτε δε δικαιούμαστε γιατί δεν έχουμε ένσημα.

Εχουμε όμως στα χέρια μας ένα βόλι, την ψήφο μας, που θα σημαδέψει κατάστηθα τον εκσυγχρονισμό σας.

Βόλι κόκκινο βουτηγμένο στο αίμα των ηρωικών νεκρών μας που θα δυναμώσει το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για να αγωνίζεται από ισχυρότερο μετερίζι και βήμα το βήμα να ανοίγει το δρόμο της συσπείρωσης του Λαού μας για ταξικές μάχες μέχρι την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ