Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αντιδικίες για την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης

Δυσαρέσκεια φαίνεται πως προκαλούν οι επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ που σχετίζονται με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Χτες βράδυ από το γραφείο της Ασημίνας Ξηροτύρη, βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, διανεμήθηκε μια ανακοίνωση που εξέφραζε τη διαφωνία της για την πρόθεση του Ν. Κωνσταντόπουλου να επιλέξει την Α΄ Θεσσαλονίκης ως τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιος. Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ δήλωνε πως το ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ πιθανό, πλην όμως δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ωστόσο, από την ανακοίνωση της Ασ. Ξηροτύρη προέκυπτε σαφώς πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και μάλιστα η ίδια τη χαρακτήριζε «αβασάνιστη πολιτικά», που καμία σχέση δεν έχει «με τις ανάγκες της εκλογικής συνεργασίας», ως απόφαση που στερεί «την Περιφέρεια από τη μοναδική έδρα του συνδυασμού εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής». Επιπλέον ανέφερε: «Είναι μια απόφαση που δεν παίρνει υπόψη τις διαθέσεις του κόσμου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Είχαμε μεταφέρει όλα αυτά τα στοιχεία έγκαιρα στην ηγεσία και στα όργανα του Κόμματος και περίμενα να ληφθούν υπόψη. Η έδρα της Θεσσαλονίκης δεν ανήκει προσωπικά σε μένα. Ανήκει στην τοπική κοινωνία, την έχει μεγάλη ανάγκη η εγκαταλειμμένη Περιφέρεια και φοβάμαι ότι αν αυτή είναι η τελική απόφαση, θα υπάρξει ένα μεγάλο κενό και στην προεκλογική προσπάθεια και στο μετεκλογικό σκηνικό».

Αργότερα χτες βράδυ η Ασ. Ξηροτύρη διένειμε δεύτερη δήλωση, σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενο της πρώτης συνιστούσε «εσωτερική αλληλογραφία», η οποία από λάθος της γραμματείας της εστάλη ως Δελτίο Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ