Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προκαλεί σε μονομαχίες τον Γ. Παπανδρέου

Επιχειρώντας αντιπερισπασμό στη νέα «επικοινωνιακή καταιγίδα» του ΠΑΣΟΚ, κατάγγειλε ότι η τροπολογία Πάχτα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Το γάντι για τηλεοπτικές μονομαχίες έσπευσε να ρίξει στον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Καραμανλής, ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε να τον υποχρεώσει σε θέση απολογούμενου για τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης Σημίτη. Περνώντας στην αντεπίθεση κατήγγειλε ότι η τροπολογία Πάχτα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ!

«Φαίνεται δεν έβαλαν μυαλό», τόνισε σε χτεσινοβραδινή συνέντευξή του στον Αντέννα, επισημαίνοντας ότι η ύπαρξη παρόμοιας ρύθμισης με την τροπολογία Πάχτα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, στη σελίδα 37, σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι η τροπολογία Πάχτα είναι στη φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ είτε δεν πρόλαβαν να την αποσύρουν. Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του Γ. Παπανδρέου στην υπόθεση Πάχτα, τη χαρακτήρισε «αναγκαστική αντίδραση» και «πυροσβεστική ενέργεια», σημειώνοντας ότι «το θέμα παραμένει» και αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία της επαγγελίας του περί «αλλαγής». Συνολικότερα για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι πρόκειται για συρραφή πολιτικών που έχουν ήδη εφαρμοστεί ή εξαγγελθεί, αφήνοντας αιχμές για προχειρότητα γιατί πρόγραμμα δε γίνεται σε λίγες μέρες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη θέση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του κόμματός του για το ασφαλιστικό, χαρακτήρισε υποκριτική την κριτική της κυβέρνησης, αφού όπως είπε η σχετική διατύπωση για «πλήρη» εφαρμογή της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης του 1990-1993, υπάρχει από το 2001. Δεν παρέλειψε βέβαια να χαρακτηρίσει «επώδυνη αλλά σωτήρια» τη «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα ο Κ. Καραμανλής έστειλε μήνυμα και προς τους μεγαλοεκδότες κάνοντας λόγο για «έξι ίδια πρωτοσέλιδα» την επόμενη μέρα του προγράμματος, «λες και κάποιος τους συντόνισε». Φρόντισε όμως να πει ότι δε θέλει «μετωπική αντιπαράθεση με τα ΜΜΕ». Πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον Γ. Σουφλιά για το ασφαλιστικό, αλλά όχι και τη θέση του όσον αφορά τη φορολόγηση των ρέπος, λέγοντας ότι είναι «προσωπική άποψη».

Κληθείς να σχολιάσει πώς υπέκυψε στην παροχολογία, ενώ διαβεβαίωνε για το αντίθετο, σε απολογητικό τόνο είπε ότι μόνο δύο παροχές εξήγγειλε (αύξηση ΕΚΑΣ και αγροτικών συντάξεων), αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε θα υπάρξει συνέχεια...

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνησή του για τα σκάνδαλα που έχει καταγγείλει, όπως προμήθειες δημοσίων έργων και αναθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, Χρηματιστήριο, είπε ότι θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και πιθανόν να ακυρωθούν κάποιες αμαρτωλές συμβάσεις, αλλά «δεν θα σπρώξουμε τη χώρα σε ατέρμονες δικαστικές διώξεις».

Χαρακτήρισε «πυροτέχνημα για εντυπώσεις» την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για ενοποίηση των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, γιατί δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τους, ενώ επέμεινε ότι η πρόταση για την ανασφάλιστη εργασία των νέων θα οδηγήσει στην ανακύκλωση της ανεργίας και στην απόλυση άλλων.

Βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στον Γ. Παπανδρέου ότι τον περιμένει σε «τρεις συν μία» τηλεοπτικές μονομαχίες, χαρακτηρίζοντας «προειλημμένη απόφαση» την εκλογή του ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Για την «ανανέωση», τέλος, είπε ότι ο βασικός κορμός της κυβέρνησής του θα είναι από τη γενιά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ