Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» ΚΑΙ «ΟΜΠΡΕΛΑ»

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ...«Η κυβέρνηση ζήτησε την Παρασκευή τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς όμως να κάνει συγκεκριμένη επίκληση σε συγκεκριμένα άρθρα του καταστατικού της Συμμαχίας. Η ασάφεια στη σχετική επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη κρίθηκε απολύτως σκόπιμη, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να επικαλεσθεί το άρθρο 5 (σ.σ. γιατί δεν έχει υποστεί εξωτερική επίθεση), αλλά ούτε και το άρθρο 4 (σ.σ. γιατί δε βρίσκεται υπό άμεση απειλή εξωτερικής επίθεσης)... Κατ' αυτόν τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει και το "δόγμα της προληπτικής επίθεσης" εναντίον όλων εκείνων των κύκλων που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν να δυσφημήσουν ή να επικρίνουν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων» (Κύρα Αδάμ - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ:«Μία "πυραυλική ομπρέλλα" αποτελούμενη από συστοιχίες Patriot, Stinger και Hawk στήνεται πάνω από την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία. Η "Α" δημοσιεύει σήμερα το χάρτη όπου έχουν εγκατασταθεί τα αντιπυραυλικά συστήματα, την ακτίνα δράσης τους, καθώς και το σχεδιασμό που έχει γίνει και συνθέτει την άμυνα απέναντι στην τρομοκρατία» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ;«Είναι όμως πράγματι αναγκαία η συμμετοχή του ΝΑΤΟ; Οι επιφυλάξεις είναι πολλές: Πρώτον, υπάρχουν τα προφανή ερωτηματικά σχετικά με το ποιος θα διοικεί τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που θα επιχειρούν στον ελληνικό χώρο. Δεύτερον, είναι εύλογο να αναρωτηθούν πολλοί αν μετά και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα οδηγηθούμε σε Αγώνες με τόσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας... που θα έχουν ως αποτέλεσμα να χαθεί κάθε έννοια γιορτής. Τρίτον, και ασφαλώς πιο σημαντικό, εκφράζονται φόβοι πως με την επίσημη πρόσκληση του ΝΑΤΟ οι Αγώνες γίνονται πιο ελκυστικός στόχος για τρομοκράτες» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

«ΟΧΙ» ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ...«Η νέα κυβέρνηση έπραξε πολύ σωστά καλώντας το ΝΑΤΟ να θέσει υπό την "ομπρέλα" του την ολυμπιακή ασφάλεια. Η απόφαση αυτή αποτελεί δείγμα υπευθυνότητας και απόλυτης συναίσθησης της κρισιμότητας της κατάστασης... Οσοι παραμένουν επιφυλακτικοί κάνοντας λόγο για "στρατιωτικοποίηση" των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα μας αφ' ης στιγμής ανέλαβε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση δεν έχει την πολυτέλεια να αυτοσχεδιάσει στον τομέα της ασφάλειας» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ