Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Στο Αυτόφωρο με συνοπτικές διαδικασίες

Πληθαίνουν ανησυχητικά τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, προχτές για τρίτη φορά συνελήφθη ο γραμματέας της Οργάνωσης Σάμου της ΚΝΕ και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε δίκη, όπου φυσικά κρίθηκε αθώος λόγω «νομικής πλάνης» και αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Σάμου τον σταμάτησαν αστυνομικοί για σωματικό έλεγχο, επικαλούμενοι τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας με αφορμή το μακελειό στη Μαδρίτη. Ο συλληφθείς όπως του ζητήθηκε επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, δήλωσε την κομματική του ιδιότητα και δέχτηκε να ακολουθήσει τους άντρες της Λιμενικής Αστυνομίας. Στο αίτημά του να του επιτραπεί να επικοινωνήσει με κάποιον γνωστό του ή δικηγόρο ώστε να είναι παρών ως μάρτυρας κατά τον έλεγχο, βρέθηκε αντιμέτωπος με βία. Κρατήθηκε επί 2,5 ώρες στο τμήμα, με χειροπέδες και χωρίς να του επιτρέπεται καμιά επικοινωνία. Τελικά, με την κατηγορία της απείθειας τον οδήγησαν σε αυτόφωρο δικαστική διαδικασία, απ' την οποία φυσικά αφέθηκε ελεύθερος.

Το γεγονός καταγγέλλει με δριμύτητα η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ τονίζοντας ότι «εδώ οδηγεί η πολιτική της καταστολής, η υπακοή των κυβερνήσεων στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών, η προθυμία των υπουργών Δημόσιας Τάξης και η διαπαιδαγώγηση των σωμάτων ασφαλείας να αντιμετωπίζουν το λαό σαν εχθρό».

Παρακάτω σημειώνει πως η επιλογή του προσώπου και του χρόνου δεν ήταν τυχαία, αλλά η εξέλιξη αυτή αποτελεί «προειδοποίηση για το νεολαιίστικο και το λαϊκό κίνημα». Η ΝΕ Σάμου καταγγέλλει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για πρακτικές που περιορίζουν τις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες. Καταγγέλλει ακόμα την ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας για αντιδημοκρατική νοοτροπία και καλεί το λαό της Σάμου να συσπειρωθεί και να αναπτύξει μαζί με τους κομμουνιστές τους αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ