Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Εφυγε» η Σοφία Κολοκύθα

«Χτυπημένη» από βαριά αρρώστια άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 70 ετών η κομμουνίστρια Σοφία Κολοκύθα, από τη Σέκλιζα Καρδίτσας, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στον σύντροφο της ζωής της Ανδρέα, στον αδελφό της Αλκιβιάδη, σ' όλους τους συγγενείς και τους φίλους τους. Η κηδεία της έγινε στη Σέκλιζα, όπου ήταν εκεί για να της πουν το τελευταίο «αντίο» ο Χρ. Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας, ο Απ. Πίτσαβος, δημοτικός σύμβουλος, ο Γ. Τσιούτρας, γραμματέας της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, ο Β. Φυτσιλής, αντιπρόεδρος του ΚΣ της ΠΕΑΕΑ, που εκφώνησε επικήδειο λόγο, η διοικούσα επιτροπή της ΝΕ Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ και πολλοί άλλοι σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι της.

Η Σοφία Κολοκύθα γεννήθηκε το 1934 από φτωχή, αγροτική και δημοκρατική οικογένεια. Στην Εθνική Αντίσταση πήρε μέρος όλη η οικογένειά της και στον εμφύλιο πόλεμο τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της βγήκαν στο βουνό και κατατάχτηκαν στον ΔΣΕ. Ο πατέρας της, στέλεχος του ΚΚΕ από το 1927, εκτελέστηκε στο Καζανάκι Βόλου, ο ένας αδερφός της, ο Παναγιώτης, σκοτώθηκε στη μάχη της Καρδίτσας στις 12 Δεκέμβρη του 1948 και ο άλλος, ο Αποστόλης, σε ενέδρα έξω από τη Σέκλιζα το Μάρτη του 1950. Μια οικογένεια ολοκαύτωμα στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας μας, για το σοσιαλισμό.

Η Σοφία Κολοκύθα ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς, με τη σεμνότητα, την απλότητα, την αγνότητα και την καλοσύνη που τη χαρακτήριζε και στάθηκε αφοσιωμένη συντρόφισσα μέχρι το τέλος της ζωής της. Με το χαμόγελο, υπομονή και καρτερικότητα αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες της ζωής. Οπως ψύχραιμα αντιμετώπισε και τη βαριά αρρώστια της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ