Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΥ για νέα αντιδημοκρατικά μέτρα

Απάντηση στην καλλιεργούμενη μαζική ψυχολογία φόβου τα πραγματοποιούμενα το Σάββατο από την ΕΕΔΥΕ και δεκάδες μαζικούς φορείς αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συλλαλητήρια

Ενα πολύμορφο κλίμα τρομοϋστερίας και τρομοφοβίας καλλιεργείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πρόσχημα την πολύνεκρη επίθεση στη Μαδρίτη. Κι ενώ, ο ισπανικός λαός καταδίκασε και με την ψήφο του την εμπλοκή της Ισπανίας στον πόλεμο του Ιράκ, οι κυρίαρχες δυνάμεις απεργάζονται ήδη τα νέα μέτρα περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών. Ετσι, η ιρλανδική προεδρία της ΕΕ, συγκαλεί σε έκτακτη σύνοδο την Παρασκευή τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας, η καλλιέργεια της τρομοϋστερίας και η εκμετάλλευση της δημιουργούμενης μαζικής φοβίας πορεύεται χέρι χέρι με τη ΝΑΤΟποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού, ενώ, εντείνονται τα μέτρα αστυνομοκρατίας και καταστολής. Χαρακτηριστική είναι η αναίτια σύλληψη και πολύωρη κράτηση του γραμματέα του ΝΣ Σάμου της ΚΝΕ.

Ολο και περισσότερες φωνές σημειώνουν, ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων μεγαλώνει τους κινδύνους. Μια πρώτη απάντηση σ' αυτό το κλίμα θα δοθεί αυτό το Σάββατο στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΕΕΔΥΕ και δεκάδες άλλοι μαζικοί φορείς, στα Προπύλαια, καθώς και σε πολλές ακόμη πόλεις όλης της χώρας.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ