Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Στα Προπύλαια το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί
  • Κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ προς το λαό και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου
  • Αγωνιστική απάντηση στην τρομο-υστερία που οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι και τα φερέφωνά τους επιχειρούν να επιβάλουν
  • Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ' όλη την Ελλάδα

Αγωνιστική απάντηση στην τρομο-υστερία, η οποία από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τα αστικά ελληνικά κόμματα και ορισμένους διατεταγμένους κονδυλοφόρους αναπτύσσεται και στη χώρα μας, αναμένεται να αποτελέσει το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί, στα Προπύλαια.

Στο κάλεσμα προς τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου, που παρουσίασε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στη σύσκεψη προετοιμασίας της αντιπολεμικής διαδήλωσης, η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή, και εγκρίθηκε από τις δεκάδες των μαζικών φορέων που συμμετείχαν, αναφέρεται ιδιαίτερα: «Αυτές τις μέρες αποβιβάστηκαν στη χώρα μας Αμερικανοί κομάντος για να οργανώσουν την "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων, με την επίβλεψη του NATO. Εχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, που όχι μόνο την ασφάλεια δεν εγγυώνται, αλλά δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να αισθανόμαστε ξένοι στη χώρα μας, καταπατώντας κάθε είδους δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας.

Γι' αυτό: Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Πιο έντονος, πιο μαζικός».

Συλλαλητήρια αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά διοργανώνονται την ίδια περίοδο σ' όλη την Ελλάδα:

Στη Θεσσαλονίκη

Στόχο την προετοιμασία για τον παλλαϊκό ξεσηκωμό και τη συμμετοχή του λαού της Θεσσαλονίκης στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που οργανώνει το Σάββατο 20 του Μάρτη στις 12.30 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου, είχε η σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ.

Στη Θεσσαλία

- Για την επιτυχία του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου, που θα γίνει το Σάββατο 20 του Μάρτη, στη Λάρισα, προετοιμάζονται οι φορείς του νομού. Το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Λάρισας.

- Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο και στα Τρίκαλα, στις 7 το απόγευμα και για την επιτυχία της οποίας έγινε χτες το βράδυ σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού.

- Συγκέντρωση και πικετοφορία θα γίνει την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα και στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας, όπως αποφάσισε η τοπική Επιτροπή Ειρήνης.

- Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα διοργανώνει και η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στην Πελοπόννησο

- Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο 20 του Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο 20 του Μάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μάρτη.

Στη Στερεά - Εύβοια

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν την Παρασκευή 19 του Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη θα πραγματοποιήσουν αντιπολεμική εκδήλωση το Σάββατο 20 του Μάρτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

- Στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 20 του Μάρτη καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς της περιοχής, στις 8 μ.μ., με αφετηρία τη Θεοφάνειο.

- Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης στα Γιάννενα το Σάββατο 20 του Μάρτη, στις 12 μ., στο Δημαρχείο, ενώ συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αύριο, Τετάρτη, στις 12 μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

- Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση διοργανώνεται επίσης στο Αγρίνιο, στις 20 του Μάρτη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.

Σε Μακεδονία - Θράκη

- Την Παρασκευή 19 του Μάρτη η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

- Την Παρασκευή 19 του Μάρτη η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης διοργανώνει αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Την Παρασκευή 19 του Μάρτη η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης διοργανώνει αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο.

- Το Σάββατο 20 του Μάρτη η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς διοργανώνει αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

- Το Σάββατο 20 του Μάρτη η Επιτροπή Ειρήνης Κομοτηνής διοργανώνει αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

- Το Σάββατο 20 του Μάρτη η Επιτροπή Ειρήνης Φλώρινας διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική πικετοφορία στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Το Σάββατο 20 του Μάρτη η Επιτροπή Ειρήνης Ημαθίας διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική συναυλία και συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο πάρκο Εληάς στη Βέροια.

Στην Κρήτη

- Στο Ηράκλειο διοργανώνεται αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση το Σάββατο 20 του Μάρτη και ώρα 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και οι μαθητές με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου.

- Σειρά αντιπολεμικών αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και στα Χανιά από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Παρασκευή 19/3/04 και ώρα 8 μ.μ. στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, πολιτική συζήτηση- ομιλία με θέμα: «Βάσεις, επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία»
  • Σάββατο 20/3/04 και ώρα 8 μ.μ. στο θέατρο «Δ. Βλησίδης» προβολή αντιπολεμικής ταινίας
  • Κυριακή 21/3/04 και ώρα 8 μ.μ. στα Νεώρια αντιπολεμική συναυλία με τα συγκροτήματα: Νότιος Ανεμος, Πολυτεχνείου Κρήτης, Οικονομικών Μεταναστών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ