Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κι άλλα μέτρα... .

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ακόμα και μια σόμπα υγραερίου να «έσκαγε» στο Τιμπουκτού, οι Αμερικανοί υπονοούσαν την παρουσία και δράση της «Αλ Κάιντα». Ολ' αυτά, όμως, μέχρι πρόσφατα, γιατί στην περίπτωση της επίθεσης στη Μαδρίτη άλλαξαν τακτική.

Στην τελευταία περίπτωση έσπευσαν να συμπαραταχτούν με τον «εκλεκτό» τους, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ρίχνοντας τις ευθύνες στην ΕΤΑ, αφού αυτό υπαγόρευε το εκλογικό συμφέρον του τελευταίου.

Τώρα το «γύρισαν» πάλι και η «Αλ Κάιντα» είναι η οργάνωση που φαίνεται να βαρύνεται με την ευθύνη και βέβαια θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο το γεγονός του θανάτου τόσων αθώων.

Η χτεσινή πρόταση του Ρομάνο Πρόντι, για «πανευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική συμφωνία» προφανώς σε αυτή την κατεύθυνση κινείται. Με δεδομένη μάλιστα την αντιτρομοκρατική υστερία που επικρατεί στην Ευρώπη, αναρωτιέται κανείς τι περισσότερα μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν.

Ομως από ό,τι φαίνεται κάθε τι κακό μπορεί να γίνει και χειρότερο, αλλιώς ο Πρόντι δε θα έμπαινε στον κόπο να απευθύνει τέτοιες εκκλήσεις. Μάλλον, πρέπει να αναζητήσουμε τον ακόμη μεγαλύτερο «εξαμερικανισμό» του ελέγχου των Ευρωπαίων πολιτών, σε αυτή την πρωτοβουλία.

ΚΑΙ ΤΟ «ΣΟΟΥ» στο χώρο της Παιδείας συνεχίζεται. Βγάζουμε εξετάσεις - βάζουμε εξετάσεις προκειμένου να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε. Ο λόγος φυσικά για τις εξαγγελίες της νέας υπουργού που ανακοίνωσε την κατάργηση των Πανελλαδικών της Β΄ Λυκείου.

Η ουσία - όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο - μένει εκτός συζήτησης. Οι θέσεις των εκπαιδευτικών κενές, οι δαπάνες σε χαμηλά επίπεδα και η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων σε κακό χάλι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ολοκλήρωση του έργου της «Μαραθώνιας Διαδρομής» ο Γιώργος Σουφλιάς τα κατάφερε να δεσμευτεί. Για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της «Ευρωπαϊκής Τεχνικής» που κηρύχτηκε έκπτωτη δεν ήταν δυνατόν...


Γρηγοριάδης Κώστας

Φαίνεται ότι και γι' αυτούς τους κυβερνώντες η απόδοση των αμοιβών στους ανθρώπους που δουλεύουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δε θεωρείται κρίσιμο θέμα, είναι δευτερεύουσας σημασίας. Μάλλον νομίζουν τους πάντες για... εθελοντές. Εκτός από τους ιδιοκτήτες των εταιριών που αναλαμβάνουν τα έργα, βέβαια...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται η αμερικανική πίεση(2010-11-08 00:00:00.0)
«Πινελιές» στη μυθώδη εικόνα της «Αλ Κάιντα»(2004-05-26 00:00:00.0)
Και τώρα «Αλ Κάιντα»...(2004-04-02 00:00:00.0)
Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση(2004-03-17 00:00:00.0)
Βόμβες τρομο-λαγνείας και χειραγώγησης(2003-06-25 00:00:00.0)
Νέοι στόχοι(2003-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ