Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού

Με την αόριστη υπόσχεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει μια «δυναμική και ουσιαστική αντιπολίτευση», ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε από την Κρήτη, όπου βρέθηκε, να τονώσει το ηθικό των στελεχών του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε το προηγούμενο Σάββατο και την Κυριακή σε συνεδριάσεις τοπικών κομματικών οργανώσεων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, προσπαθώντας να βολιδοσκοπήσει τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήραν το λόγο στις συγκεκριμένες συσκέψεις άσκησαν κριτική σε πολιτικές επιλογές του κόμματός τους, οι οποίες όμως κινήθηκαν στη λογική των περιβόητων «λαθών», αφήνοντας στο... απυρόβλητο τις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως εξάλλου είχε κάνει και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Πολλά ήταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μίλησαν για φαινόμενα αλαζονείας και διαφθοράς, για εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου, ενώ κριτική ασκήθηκε και στη διεύρυνση που πραγματοποίησε το κόμμα τους προς το νεοφιλελεύθερο χώρο.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε να υπερασπίζεται την αντιλαϊκή πολιτική που όλο το προηγούμενο διάστημα υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και, για πολλοστή φορά, προσπάθησε να αναδείξει το... μεγάλο έργο των κυβερνήσεων του Κ. Σημίτη. «Εμείς παραδώσαμε μια Ελλάδα που έχει ένα τεράστιο έργο από τη μια άκρη μέχρι την άλλη», υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και «για νέα διακυβέρνηση».

Παράλληλα, στην Κρήτη ο Γ. Παπανδρέου, μίλησε για αλλαγές μέσα στο ΠΑΣΟΚ και, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τη δική του εκλογή στη θέση του προέδρου, προανήγγειλε ότι με τον ίδιο τρόπο «θα εκλέγονται κι άλλα όργανα του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, στόχος του μέσα από τις αλλαγές είναι το ΠΑΣΟΚ «να το αισθανθεί ο ελληνικός λαός κοντά του, δίπλα στα προβλήματά του»... Αφού το ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε με όλα τα μέσα εναντίον των λαϊκών στρωμάτων, σήμερα εντελώς ψευδεπίγραφα ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα «είναι καθημερινά κοντά στον πολίτη»...

Βέβαια, βασική επιδίωξη των επιτελείων του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, είναι η παραπλάνηση του ελληνικού λαού και δημιουργία εντυπώσεων. Μοναδικός στόχος όπως και ο Γ. Παπανδρέου τον περιέγραψε «είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ αξιόμαχο, ώστε η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν γίνει, να είναι νικηφόρα». Μοναδική ...φιλοδοξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ανακατάληψη της εξουσίας και η διαχείριση του ίδιου αντιλαϊκού πολιτικού μοντέλου.

Εξάλλου, μετά από την επιστροφή του από την Κρήτη, ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει τις συσκέψεις του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προετοιμαστεί, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Παράλληλα, μεθαύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ αύριο το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου θα παραθέσει δεξίωση στους βουλευτές του κόμματός του. Την επόμενη βδομάδα θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ