Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οψιμες επιφυλάξεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Επιφυλάξεις, για το «αν πράγματι η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων» διατυπώνουν οι χτεσινές «Ριπές» των «Νέων». Κι ανάμεσα σε άλλα σημειώνει και το εξής: «Τρίτον, και ασφαλώς πιο σημαντικό, εκφράζονται φόβοι πως με την επίσημη πρόσκληση του ΝΑΤΟ οι Αγώνες γίνονται πιο ελκυστικός στόχος για τρομοκράτες».

Πράγματι, οι προαναφερόμενοι φόβοι είναι περισσότερο κι από εύλογοι. Αλλωστε, είναι χαρακτηριστική η προχτεσινή δήλωση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Χ. Βερελή, ότι «η Ελλάδα είναι μεν μέλος του ΝΑΤΟ και μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορες υποδομές του, όμως, προέχει να μη δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε η Αθήνα να γίνει ο χώρος που θα διεξαχθεί ένα ντέρμπι ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Αλ Κάιντα».

Τόσο, όμως, οι επιφυλάξεις των «Νέων», όσο και αυτές του Χ. Βερελή, θα «έπιαναν» περισσότερο τόπο, εάν εκφράζονταν από την πρώτη στιγμή και, συγκεκριμένα, από την ώρα, που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει - όπως όλοι γνωρίζουν - τις διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ, για την ανάληψη από το τελευταίο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός και τα «Νέα», αλλά και ο κ. Βερελής, πιστεύουν, ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι αποκλειστικά και μόνον η «επίσημη» συμμετοχή του ΝΑΤΟ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ