Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κορυφώνεται η «Ασπίς του Ηρακλέους»

Σήμερα και αύριο κορυφώνεται το πρώτο μέρος της ελληνοαμερικανικής άσκησης ολυμπιακής ασφάλειας «Ασπίς του Ηρακλέους», στην οποία παίρνουν μέρος πάνω από 400 Αμερικανοί των ειδικών δυνάμεων. Από την Πέμπτη θα προστεθούν και... ειδικοί από τη Μ. Βρετανία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τον Καναδά, όπως και παρατηρητές από τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Τα σενάρια της άσκησης δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά. Κατά πληροφορίες δοκιμάζεται ο κρατικός μηχανισμός στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικής επίθεσης, επίθεσης τρομοκρατών σε ολυμπιακή εγκατάσταση, επίθεσης σε ξενοδοχείο, αεροπειρατεία, προβλήματα στις επικοινωνίες, επιθέσεις σε υποδομές κοινής ωφέλειας, αντιμετώπιση διαδηλώσεων έξω από ξένες πρεσβείες, παρακολουθήσεις και συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες. Την πρώτη μέρα της άσκησης είχε παρακολουθήσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ, αφού η αμερικανική πρεσβεία αποτελεί και το «συνδετικό κρίκο» ανάμεσα στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τις ελληνικές αρχές.

Εξάλλου χτες το απόγευμα ο διοικητής του 6ου στόλου των ΗΠΑ, αντιναύαρχος Χάρι Ούλριχ, πραγματοποίησε επίσκεψη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, με την... απαραίτητη συνοδεία του Αμερικανού πρέσβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ