Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τέρμα οι αυταπάτες...

Προσηνής (για όσους δεν κατέχουν την καθαρευουσιάνικη γλώσσα) σημαίνει πράος, μαλακός, καταδεκτικός. Ο νέος πρωθυπουργός «μας», λοιπόν, αποφασισμένος να κυβερνήσει με «σεμνότητα και ταπεινότητα» αυτόν τον τόπο, συνέστησε και στους υπουργούς του ανάλογη συμπεριφορά. «Δε θέλω», είπε με ύφος αυστηρό, «αλαζονείες, κοσμικότητες, δεξιώσεις και λοιπά. Σας θέλω νωρίς - νωρίς στο γραφείο και προσηνείς, ακόμα και με τους θυρωρούς των υπουργείων σας»...

Επειδή, φίλε αναγνώστη, Ελληνα και Ελληνίδα ψηφοφόρε (ιδιαίτερα εσύ που τον ψήφισες στις εκλογές της 7ης Μάρτη), έδωσες, με την ψήφο σου, την «εντολή» και εμπιστεύτηκες τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια του νέου κυβερνήτη (και επωμίζεσαι γι' αυτό μεγάλη ευθύνη), καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις με προσοχή το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή, του νεότερου. Γιατί πιστεύω ότι δε σε ενδιαφέρει, τόσο η ...σεμνότητα και η προσήνεια των υπουργών, όσο οι λύσεις που πρέπει να δώσουν στα «προβλήματα της καθημερινότητας», που σου έχουν φτάσει το λουρί στην τελευταία τρύπα, καθώς και στα μεγάλα και σοβαρά εθνικά μας θέματα, που έχουν κάνει την πατρίδα μας κλοτσοσκούφι και «υποπόδιον των ποδών», των Αμερικανών και Ευρωπαίων επικυρίαρχων.

Στις 25 και 26 Μάρτη, για παράδειγμα, στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, που θα γίνει στις Βρυξέλλες, η περιβόητη ΚΟΜΙΣΙΟΝ θα καταθέσει μια έκθεση και θα προτείνει να ληφθεί μια απόφαση, που θα εδραιώνει ακόμα πιο πολύ το στυγνό και απάνθρωπο «καθεστώς γαλέρας» για τους λαούς της Ευρώπης, και, αντίθετα, καθεστώς χλιδής ακόλαστης και διαφθοράς απύθμενης, για τους «εκλεκτούς» αυτού του «ωραίου» κοινωνικού συστήματος. Με το σχέδιο αυτό, η κατάσταση, για τους «παρίες» των λαϊκών στρωμάτων, θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Στο εξής, θα έχουμε (αν τα έχουμε κι αυτά), μισή απασχόληση, μισό μεροκάματο, μισή ιατρική φροντίδα και περίθαλψη, κοντολογίς, μισή ζωή...

Τι θα κάνει, στην προκειμένη περίπτωση, η νέα «μας» κυβέρνηση, που «ορκίστηκε» να μας φέρει την ευημερία και να κάνει ...πλούσιους όλους τους Ελληνες; Θα καταψηφίσει αυτό το ολέθριο, για τις λαϊκές τάξεις, σχέδιο καταλήστευσης του ιδρώτα μας και ξεπουλήματος της εθνικής μας κυριαρχίας; Οποιος πιστέψει κάτι τέτοιο, θα είναι ή αθεράπευτα αιθεροβάμων ή άξιος της τύχης του «τυφλοπόντικας». Οι «αρχές» και οι δρακόντειοι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους «κουτσουκέλες».

Τέρμα, λοιπόν, οι αυταπάτες, αγαθέ και ευκολόπιστε «τσοπάνη», που έβαλες, για άλλη μια φορά, το λύκο, να σου φυλάξει τα πρόβατα. Με τη νέα κυβέρνηση, και το ζωνάρι μας θα χρειαστεί να το σφίξουμε ακόμα περισσότερο, και τα ράντσα θα συνεχίσουν να «φιλοξενούν» τους δικούς μας αρρώστους στους διαδρόμους των νοσοκομείων, και τα παιδιά μας θα τα στείλουν να σκοτωθούν στο Ιράκ, όπως απαίτησε ο «πλανητάρχης». Τέλος σ' αυτήν τη «βασιλεία» του ζόφου και της συμφοράς δε θα υπάρξει.

Γι' αυτό, πέταξε ΤΩΡΑ τις παρωπίδες και προσπάθησε να ξεφύγεις από τις μυλόπετρες της δικομματικής συμπαιγνίας, πριν σε συντρίψουν οριστικά. Ελα και συ μαζί μας, στη μεγάλη φάλαγγα των «αμετανόητων» και απροσκύνητων, στον αγώνα τον καλό, εναντίον της αδηφάγας και ανελέητης ολιγαρχίας του πλούτου. Μόνον έτσι, μπορείς να ελπίζεις κάτι καλύτερο, για σένα και την οικογένειά σου, αλλά και για ολόκληρο τον καταληστευμένο και καταπροδομένο λαό μας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Βαρδάνη(2014-01-17 00:00:00.0)
Ανεξίτηλα τα «χνάρια» του(2008-12-04 00:00:00.0)
Τηλεοπτικός τζόγος(2007-01-09 00:00:00.0)
Αισθητή η απουσία του(2006-12-16 00:00:00.0)
Ο βρικόλακας των Καλαβρύτων(2002-08-22 00:00:00.0)
Οδυσσέα, γύρισε σπίτι...(2000-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ