Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτικές (ΣΥΝ)ομολογίες

Αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας του Συνασπισμού ήταν το σύνθημα - πρόταση για «ενότητα της αριστεράς». Κάθε φορά που αυτό «έπεφτε» στην προεκλογική «αρένα» συνοδευόταν από καταγγελίες σε βάρος του ΚΚΕ πως «αρνείται» και «υπονομεύει» αυτή την εξέλιξη.

Το παρόν σημείωμα δεν έχει στόχο να αναλύσει το αν είναι, που δεν είναι, εφικτή η υλοποίηση αυτής της πρότασης, στο βαθμό που απευθύνεται στο ΚΚΕ. Στόχο έχει να καταδείξει την υποκρισία όσων «έπαιξαν» με την πολύ σοβαρή υπόθεση των συμμαχιών, υποτάσσοντάς τη στις μικροκομματικές σκοπιμότητές τους. Κάποιοι απ' αυτούς ομολογούν πως στόχος τους δεν ήταν η συνεργασία με το ΚΚΕ, αλλά η αποδυνάμωσή του. Κάποιοι άλλοι πως αν δεν υπήρχε ο ΣΥΝ θα προτιμούσαν την καταγραφή τους ως «λοιποί» παρά την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αλλοι απροκάλυπτα διαμηνύουν πως ο ΣΥΝ αποτελεί το καλύτερο ανάχωμα απέναντι στο ΚΚΕ και μερικοί επιχαίρουν γιατί - όπως ισχυρίζονται - απέσπασαν ψήφους από τα «αριστερά». Ας τους απολαύσουμε:

Δημήτρης Χατζησωκράτης (14/3 «ΑΥΓΗ»): «Περιμέναμε αναμφισβήτητα κάποιο καλύτερο ποσοστό. Να υπενθυμίσω μόνο ότι η εκκίνηση της πρωτοβουλίας για τη συσπείρωση της αριστεράς συνοδεύτηκε με τη στόχευση για την εκλογική αποτύπωση της ανατροπής του συσχετισμού εντός της αριστεράς».

Χ. Γεωργούλας (14/3 «ΕΠΟΧΗ»): «Χωρίς τη συνεργασία με τον ΣΥΝ, η ΑΚΟΑ, η ΚΕΔΑ, η ΔΕΑ, οι Ενεργοί Πολίτες, οι ανένταχτοι αριστεροί ίσως θα ήταν αναγκασμένοι να ματαιοπονούν, αναζητώντας μια καταγραφή στους "λοιπούς"».

Παύλος Κλαυδιανός (14/3 «ΕΠΟΧΗ»): «Ολος αυτός ο κόσμος ήταν από τα αριστερά μας ή κόσμος που κερδήθηκε λόγω της μετατόπισης προς τ' αριστερά του άξονα της πολιτικής μας (...). Δημιουργήθηκε μια δυναμική που δεν πρόλαβε να καλύψει το έδαφος που της αναλογούσε».

Στέργιος Πιτσιόρλας (10/3 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): «Ο Στ. Πιτσιόρλας, υποστηρίζει ότι, εάν δεν υπήρχε ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το ΚΚΕ μπορεί να ξεπερνούσε και το 7%»!

Μάκης Κοψίδης (18/2 «ΑΥΓΗ»): «Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ποια προοπτική της αριστεράς θα ενισχύσουν, την αριστερά της ενότητας, της κοινής δράσης και συσπείρωσης που προτείνει ο Συνασπισμός ή την αριστερά της περιχαράκωσης, της διάσπασης, του κατακερματισμού που προτείνει η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ».

Μήτσος Κωστόπουλος (20/1 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): «Να βγάλουν φουσκάλες τα πόδια μας αυτές τις μέρες, για να φέρουμε την κατάσταση τούμπα και να έρθουμε τρίτο κόμμα»!

Νομίζουμε πως κάθε άλλο δικό μας σχόλιο είναι περιττό...


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ