Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... αλλαγή της ΕΕ

Σε ό,τι αφορά στην «αλλαγή» της ΕΕ, που επιδιώκει ο ΣΥΝ και το υπό ίδρυση Αριστερό Ευρωπαϊκό Κόμμα, σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της εισήγησης του Ν. Κωνσταντόπουλου:

«Η ηγεμονία των συντηρητικών νεοφιλελευθέρων ιδεών και δυνάμεων στην ΕΕ δεν είναι νομοτέλεια. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση μπορεί και πρέπει να αποκτήσει άλλα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που να ταιριάζουν πιο πολύ με την ευρωπαϊκή παράδοση. Που να ανταποκρίνονται πιο πολύ στους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς. Που να είναι αποδεκτά από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Κι αυτό είναι το έργο που πρέπει να φέρει σε πέρας η ευρωπαϊκή αριστερά».

Με άλλα λόγια, «ναι» στην πολιτική ενοποίησης της ΕΕ και σε ό,τι αυτή συνεπάγεται. Καμιά αμφισβήτηση της εξουσίας και κυριαρχίας των πολυεθνικών και του κεφαλαίου. Αποκλειστικά και μόνο η πρόσδεση στη σύγχρονη πραγματικότητα κάποιων ...ανθρώπινων χαρακτηριστικών. Αυτή είναι η ...αλλαγή της ΕΕ, στην οποία στοχεύει ο ΣΥΝ και, μάλιστα, σε μια «ιστορική προοπτική και όχι βραχυπρόθεσμα». Αν κάνετε τον κόπο και διαβάσετε τα ντοκουμέντα της δυτικοευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της δεκαετίας του 1950 και 1960, εύκολα θα διαπιστώσετε ότι οι τότε στόχοι της ήταν περισσότερο ριζοσπαστικοί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ