Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Οι λαοί της Ευρώπης έχουν κι άλλη επιλογή

Σε συγκέντρωση της Εργατικής Αχτίδας της Πάτρας μίλησε την περασμένη Τετάρτη το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Eurokinissi

Την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές και την ανάγκη να αναδειχτεί πως οι λαοί της Ευρώπης έχουν κι άλλη επιλογή και μπορούν να την κατακτήσουν, και είναι η Ευρώπη των λαϊκών δικαιωμάτων, της ισότιμης συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού, τόνισε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πάτρα, για την παρουσίαση της Διακήρυξης του Κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Πλήθος κόσμου, κύρια εργαζόμενοι και νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εργατικής Αχτίδας Αχαΐας του ΚΚΕ στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου, για να μάθουν από κοντά τις θέσεις του Κόμματος για τα σημαντικά προβλήματα του λαού.

Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας της Αχτίδας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κ. Παρασκευάς ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του, δίνοντας το στίγμα της εκλογικής αναμέτρησης, σημείωσε σχετικά: «Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης πρέπει να μπει η συνολική πολιτική πρόταση του Κόμματος σε ό,τι αφορά το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ και γιατί αυτό το οικοδόμημα δεν μπορεί να αλλάξει από τα μέσα, αλλά να ανατραπεί».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε πως ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση του πόλου που εναντιώνεται στην πολιτική της ΕΕ που είναι πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και ενισχύει εκείνες τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που θέλουν να διευρύνουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού, με τελικό στόχο να γίνει ο ίδιος ο λαός εξουσία και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ανάμεσα στο κόστος της υποταγής και το κόστος της εναντίωσης πιστεύουμε ακράδαντα ότι το κόστος της υποταγής δημιουργεί ανεπανόρθωτο κακό, ενώ το κόστος της εναντίωσης έχει βαρύ τίμημα αλλά ανοίγει το δρόμο για άλλη πολιτική εξουσία προς το συμφέρον του λαού».

Τέλος έδωσε το σύνθημα για μεγαλύτερη ένταση της προσπάθειας μέχρι τις ευρωεκλογές, ώστε οι θέσεις του Κόμματος να φτάσουν παντού και να χειραφετηθούν συνειδήσεις στην κατεύθυνση της αμφισβήτησης της σημερινής πολιτικής κατάστασης.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις - μεταξύ άλλων - αναφορικά με το μέλλον της χώρας στην ΕΕ, το Κυπριακό και τον άδικο και βρώμικο πόλεμο στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ