Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... προεδρικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ συνεχίζεται και επειδή τελικά ...ένα πρόσωπο θα προταθεί από την κυβέρνηση, μάλλον οι διάφοροι πολιτικοί και πολιτικολογούντες θα πρέπει, τελικά, να νιώθουν ανόητοι με βάση αυτά που λένε τούτες τις μέρες.

Το μόνο που τους σώζει είναι το ότι με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, εύκολα μπορεί να ξεχαστεί ακόμη και η μεγαλύτερη ανοησία, αφού σύντομα θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη.

Οσο για τους ...προτεινόμενους, κάθε άλλο παρά δείχνουν να αγανακτούν που αναφέρεται το όνομά τους. Φαίνεται να πιστεύουν πως ...δεν τους κάνει κακό. Αντιθέτως, μάλιστα...

«ΝΕΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ χάρτη» μας υπόσχεται το υπουργείο Μεταφορών για την πρωτεύουσα, αλλά μάλλον ...μόνο στο χάρτη θα μπορούμε εφεξής να βλέπουμε την Αθήνα.

Γιατί μπορεί ο Μιχάλης Λιάπης να αρέσκεται να παρουσιάζει κατά καιρούς γραμμές λεωφορείων και μέσων μαζικής μεταφοράς ως γραμμούλες σε λευκό χαρτί, αλλά οι οδηγοί και οι πεζοί αποκομίζουν άλλες εντυπώσεις όταν πρόκειται να κινηθούν στην πόλη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι και αυτή η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατεύθυνση να ...κερδίζει από τα προβλήματα που δημιουργεί. Αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, κόστος παρκαρίσματος και άλλα πολλά που βρίσκονται στα συρτάρια, αναμένεται να αποδειχθούν προσοδοφόρες για το κράτος δραστηριότητες.

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ενδιαφέρονται, λοιπόν, για την κατάσταση στην Παιδεία; Το όλο θέμα που απασχολούσε χτες τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου - ήταν το «πότε» θα δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των μετεγγράφων που έχουν γίνει στα πανεπιστήμια.

Είναι προφανές ότι αρέσκονται να «μετρούν» τα σκανδαλάκια τους και να αποσιωπούν το μεγάλο σκάνδαλο, που είναι βέβαια η κατάσταση στην Παιδεία και η αδυναμία της μέσης ελληνικής οικογένειας να συντηρήσει το παιδί της που σπουδάζει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Θέματα όπως η αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών, τα συγγράμματα και η στέγαση των φοιτητών δε βρήκαν δυστυχώς καμιά θέση στην αντιπαράθεση εντυπωσιασμού των δύο «μεγάλων» κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ