Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αδειασμα» του αντιπροέδρου της Εξεταστικής!

Σε δημόσια αποδοκιμασία των απόψεων που εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά Γ. Γιαννέλης, προχώρησε η κυβέρνηση. Ωστόσο, οι απόψεις του βουλευτή της ΝΔ, που μόνο «αιρετικές» και «προσωπικές» δεν είναι, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στόχος της κυβέρνησης, μέσω της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής, είναι το «κουκούλωμα» και ο "εξαγνισμός" των σκανδάλων του δικομματισμού.

Ο βουλευτής της ΝΔ εκφράζοντας ένα γενικότερο κλίμα συναίνεσης και συμψηφισμού που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των δύο μονομάχων, δήλωσε ευθέως ότι τα εισαγγελικά πορίσματα για τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης, ενώ δε δίστασε να υποστηρίξει ότι «έχει γίνει κάποια υπέρβαση εξουσίας» εκ μέρους των δικαστών.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, υποχρεώθηκε να «αδειάσει» το βουλευτή της: «Σχόλια προς τη δικαστική εξουσία δεν είναι συμβατά με τη λειτουργία του πολιτεύματος. Δεν επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Ε. Αντώναρος, ενώ χαρακτήρισε τις απόψεις του βουλευτή «προσωπικές κρίσεις, οι οποίες προφανώς διατυπώθηκαν με λάθος τρόπο». Η Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, πρέπει να λειτουργήσει χωρίς προκατάληψη και να διερευνήσει όλα τα ενδεικνυόμενα στοιχεία.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος πρόσφερε κάλυψε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που κατέθεσε πλήθος «ύποπτων» τροπολογιών για «ρυθμίσεις» εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. «Τίποτα δε γίνεται εν κρυπτώ. Ολες οι τροπολογίες, όλες οι ρυθμίσεις που περνούν, είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλιάς της κυβέρνησης», είπε ο Ε. Αντώναρος, αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτές «βολεύουν» συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πάντως, ο αρμόδιος υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζας υπερασπίστηκε τις τροπολογίες αλλά δεν έκρυψε ότι στόχευαν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας! «Εμείς κάναμε αυτές τις ρυθμίσεις για να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα να μπορέσει να αναπνεύσει»(!), τόνισε μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ